ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Τρόμος στη Ν. Κορέα - 91 ασθενείς βρέθηκαν ξανά θετικοί στον Covid-19

Κορονοϊός: Τρόμος στη Ν. Κορέα - 91 ασθενείς βρέθηκαν ξανά θετικοί στον Covid-19
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έδωσαν στο φως της δημοσιότητας  οι Αρχές της Νοτίου Κορέας, που σημείωσαν πως 91 ασθενείς Covid-19, οι οποίοι είχαν αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια, διαγνώστηκαν και πάλι θετικοί στον κορονοϊό.

Ανησυχία επικρατεί στην παγκόσμια κοινότητα, από την πιθανότητα να μολυνθεί ασθενής και πάλι από τον κορονοϊό. Οι επιστήμονες ελπίζουν οι πολίτες να αναπτύξουν και πάλι συμπτώματα του Covid-19. Στις 6 Απριλίου, η Νότια Κορέα είχε ανακοινώσει λιγότερα από 50 νέα κρούσματα, για πρώτη φορά από τα τέλη Φλεβάρη.

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο εξετάζουν την πιθανότητα ανάπτυξης ανοσίας σε ανθρώπους που έχουν ήδη νοσήσει, ενώ υπάρχουν στην αγορά και τεστ που υποστηρίζουν πως μπορούν να διαγνώσουν αν κάποιος οργανισμός έχει αναπτύξει ανοσία στον κορονοϊό.

Επανενεργοποίηση του Covid-19

Ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Μολυσματικών Ασθενειών της Κορέας, Τζεόνγκ Γιουνκ-Κιόνγκ σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο κορoνοϊός είναι πιο πιθανό να «επανενεργοποιήθηκε», παρά να ήρθε εκ νέου ο ασθενής σε επαφή με τον ιό.

Ωστόσο τόνισε πως κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε εσφαλμένα τεστ για τον κορονοϊό, που έδειξε κάποιον ασθενή αρνητικό στην ασθένεια. Επιπλέον, είναι πιθανό να παρέμειναν υπολείμματα του ιού στο ανθρώπινο οργανισμό, σε επίπεδα που δεν είναι επικίνδυνα ώστε να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.

«Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες και πολλές συνισταμένες» είπε ο κ. Κιόνγκ, καθηγητής πνευμονολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νοτίου Κορέας. Περίπου 7.000 Νοτιοκορεάτες έχει ανακοινωθεί πως ανάρρωσαν από την ασθένεια Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Ο αριθμός θα παρουσιάσει αύξηση, 91 (ασθενείς) είναι μόνο η αρχή» είπε ο Κιμ Γου-Τζου, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Γκούρο της Νοτίου Κορέας. Όπως σημείωσε και εκείνος, είναι πολύ πιθανόν οι ασθενείς να «υποτροπίασαν» παρά να μολύνθηκαν και πάλι από τον κορονοϊό.

Με πληροφορίες από thehindu.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικές εικόνες: Αυτός είναι ο λόγος που γέμισε όλη η Ελλάδα νεκρά χελιδόνια

Σχετικές ειδήσεις