ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με «ματωμένη» λίμνη - Τι συμβαίνει (pics)

Θρίλερ με «ματωμένη» λίμνη - Τι συμβαίνει (pics)

Απόκοσμες εικόνες, με τους ντόπιους να ισχυρίζονται πως ακούστηκε μια βροντή πριν η λίμνη αλλάξει χρώμα!

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν οι επιστήμονες, στην λίμνη Chichimequillas του Μεξικού, καθώς η λίμνη βάφτηκε... κόκκινη!

H λίμνη βρίσκεται στην επαρχία Zacatecas, με τους ντόπιους να ειδοποιούν έντρομοι τις Αρχές όταν διαπίστωσαν πως τα νερά είχαν αλλάξει χρώμα. Αυτό που κάνει ακόμη πιο τρομακτικό το φαινόμενο, είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων, πως πριν συμβεί αυτό είχε ακουστεί από τον ουρανό μια πάρα πολύ δυνατή βροντή!

Αρκετοί εξ αυτών έκαναν λόγο για «μια λάμψη που έπεσε μέσα στην λίμνη», συνοδευόμενη από την βροντή.

Ο Victor Rene Garcia Magellanes, υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, βρέθηκε εκεί και έκανε λόγω για υψηλή συγκέντρωση αλάτων στα πετρώματα που είναι γύρω από την λίμνη και αυτό δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την αλλαγή χρώματος.

Οι κάτοικοι πάντως επιμένουν πως η αλλαγή του χρώματος σχετίζεται άμεσα με την μυστηριώδη βροντή, καθώς γνωρίζουν εδώ και χρόνια πως υπάρχει υψηλή συγκέντρωση άλατος στη λίμνη, αλλά ποτέ δεν είχε αλλάξει χρώμα.

Η πρώτη συλλογή δείγματος από τους επιστήμονες, αποκάλυψε πως στην λίμνη υπήρχε υψηλή δόση από χημικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πυρομαχικών.

Δείτε στην παρακάτω gallery εικόνες από την απόκοσμη αλλαγή στην λίμνη:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις