ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στην Κίνα: 11 νέα κρούσματα και κανένας νεκρός τις τελευταίες 24 ώρες

Κορονοϊός στην Κίνα: 11 νέα κρούσματα και κανένας νεκρός τις τελευταίες 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη (21/4) ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, καταγράφηκαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός οριακά μειωμένος από αυτόν της προηγουμένης (12), χωρίς να σημειωθεί κανένας νέος θάνατος.

Από το σύνολο των κρουσμάτων αυτών, τα τέσσερα ήταν εισαγόμενα, κατά τον όρο που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές όταν αναφέρονται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι από το εξωτερικό της Κίνας.

Από τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα έξι καταγράφηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ (βορειοανατολικά), που γειτονεύει με τη Ρωσία, και το έβδομο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ (νότια), πάντα σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας.

Εντοπίστηκαν εξάλλου 37 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα χθες, από 49 μία ημέρα νωρίτερα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Επισήμως, το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα από την ασθένεια COVID-19 παραμένει αμετάβλητο στους 4.632, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 82.758.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος