ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - FT: Υπερδιπλάσιοι οι νεκροί στην Βρετανία από τα επίσημα στοιχεία

Κορονοϊός - FT: Υπερδιπλάσιοι οι νεκροί στην Βρετανία από τα επίσημα στοιχεία
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σε περισσότερους από 41.000 εκτιμάται ότι ανέρχονται οι θάνατοι λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Financial Times η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη.

Η ανάλυση υποστηρίζει επίσης ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η κορύφωση των θανάτων λόγω της νόσου Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στις 8 Απριλίου, με το ποσοστό θνησιμότητας από τότε να έχει την τάση να μειώνεται, παρά τους 823 θανάτους νοσηλευομένων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, οι οποίοι ήταν κατά πολύ περισσότεροι από τους 449 του προηγούμενου 24ώρου.

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας έδειξαν ότι οι καταγεγραμμένοι θάνατοι την εβδομάδα που τέλειωσε στις 10 Απριλίου ήταν 75% πάνω από το σύνηθες σε Αγγλία και Ουαλία, το υψηλότερο επίπεδο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Σ' αυτή την περίοδο καταγράφηκαν 18.516 θάνατοι, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των πέντε τελευταίων χρόνων που είναι 10.520 για την ίδια εβδομάδα του έτους. Το ίδιο μοτίβο ισχύει για τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Bήμα προς βήμα το σχέδιο για επιστροφή στην κανονικότητα - Οι κρίσιμες ημερομηνίες

Κορονοϊός: Συγκλονίζει η οικογένεια του 35χρονου - «Δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας»

Κορονοϊός - Σχολεία: Εισηγήσεις, «αγκάθια» και κρίσιμες ημερομηνίες - Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες

Ο Covid-19, η νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό, αναφέρεται στο ένα τρίτο όλων των πιστοποιητικών θανάτου που εκδόθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία μέσα στην εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου.

Στο Λονδίνο, ο Covid-19 αναφέρεται σε περισσότερα από τα μισά πιστοποιητικά θανάτου που εκδόθηκαν την εβδομάδα αυτή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Μαΐου 2020 - e-ΕΦΚΑ: Προσοχή! Από σήμερα οι πληρωμές - Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες

Σχετικές ειδήσεις