ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Αγωνία για 13χρονο που δίνει μάχη στην Εντατική - Είχε εξανθήματα στο δέρμα

Κορονοϊός: Αγωνία για 13χρονο που δίνει μάχη στην Εντατική - Είχε εξανθήματα στο δέρμα

Ανησυχία έχει προκαλέσει η περίπτωση του 13χρονου Lewis Greig από τη Γλασκώβη που δίνει «μάχη» με τον κορονοϊό.

Ο 13χρονος παρουσίασε, σύμφωνα με την Daily Mail, εξανθήματα στο σώμα του, ενώ και τα μάτια του ήταν κόκκινα και πρησμένα και έκανε εμετό.

Το άτυχο παιδάκι βρίσκεται σε αναπνευστήρα στο «Royal Hospital for Children», αφότου ανέβασε ανησυχητικά υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με την μητέρα του πάντως, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού, το οποίο στην αρχή βγήκε αρνητικό, ενώ ακολούθησε και δεύτερο, το οποίο ήταν θετικό.

Ο 13χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, καθώς παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Εκείνο που απασχολεί την ιατρική κοινότητα είναι η σύνδεση των εξανθημάτων του δέρματος με τον κορονοϊό.

Κορονοϊός: Ανησυχία στους επιστήμονες - Παιδιά πεθαίνουν από νόσο που ίσως συνδέεται με τον Covid-19

Μερικά παιδιά στη Βρετανία χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθαναν από ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομo, για το οποίο ερευνητές πιστεύουν ότι συνδέεται με την Covid-19, τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, δήλωσε σήμερα (28/04) ο Βρεανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ιταλοί και Bρετανοί ιατρικοί εμπειρογνώμονες ερευνούν ενδεχόμενη σχέση ανάμεσα στην πανδημία του κορονοϊού και κρούσματα σοβαρής φλεγμονώδους νόσου μεταξύ βρεφών και νηπίων που φθάνουν στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και πρησμένες αρτηρίες.

Γιατροί στη βόρεια Ιταλία, μία από τις περιοχές του κόσμου που έχουν πληγεί περισσότερο στη διάρκεια της πανδημίας, έχουν αναφέρει εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς παιδιών κάτω των 9 ετών με σοβαρά κρούσματα που φαίνεται ότι οφείλονται στη νόσο Kawasaki, η οποία είναι πιο συνηθισμένη σε τμήματα της Ασίας.

«Υπάρχουν μερικά παιδιά που πέθαναν και τα οποία δεν είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Χάνκοκ στο LBC Radio.

«Είναι μια νέα ασθένεια για την οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να προκαλείται από κορονοϊό και τον ιό της Covid-19, δεν είματε 100% σίγουροι επειδή μερικοί απ' αυτούς που νόσησαν δεν διαγνώσθηκαν θετικοί, έτσι κάνουμε πολλή έρευνα τώρα, όμως είναι κάτι για το οποίο ανησυχούμε».

«Είναι κάτι σπάνιο, αν και είναι πολύ σημαντικό γι' αυτά τα παιδιά που νοσούν, ο αριθμός των περιπτώσεων είναι μικρός», δήλωσε ο Χάνκοκ.