ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Βουλγαρία δεν θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κορονοϊός: Η Βουλγαρία δεν θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κορονοϊός: Η Βουλγαρία δεν θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την 13η Μαΐου, όταν και λήγει, όμως ορισμένοι περιορισμοί για τον νέο κορονοϊό θα παραμείνουν σε ισχύ για δύο ακόμη μήνες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ.

Η Βουλγαρία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 13η Μαρτίου σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τη διασπορά του ιού επιβάλλοντας ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και πολλών επιχειρήσεων, όπως επίσης επιτρέποντας στην αστυνομία να επεμβαίνει έναντι όσων παραβιάζουν τους κανόνες.

Η χώρα, με πληθυσμό σχεδόν 7 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 1.652 κρούσματα της νόσου και 78 θανάτους.

«Προχωράμε προς την υιοθέτηση ενεργειών που σχετίζονται με τη σταδιακή αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, εστιάζοντας σε μέτρα που θα παραμείνουν σε ισχύ» είπε ο Γκοράνοφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου που παραχώρησε.

Η κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα ένα προσχέδιο νόμου για την τροποποίηση του Διατάγματος Υγείας, που θα δίνει στον υπουργό Υγείας την εξουσία να επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού ή να χαλαρώνει τους ισχύοντες 2020-05-04 23:35:29περιορισμούς, αναλόγως με το πως θα εξελίσσεται η επιδημία.

Ο υπουργός θα έχει επίσης το δικαίωμα να κηρύξει έκτακτη επιδημιολογική κατάσταση ανάγκης, εφόσον χρειαστεί. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στο κοινοβούλιο αύριο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου

Σχετικές ειδήσεις