ΚΟΣΜΟΣ

Η σφήκα φονιάς που τρομάζει τον πλανήτη βρήκε τον εχθρό της – Δείτε τι την σκοτώνει

Η σφήκα φονιάς που τρομάζει τον πλανήτη βρήκε τον εχθρό της – Δείτε τι την σκοτώνει

Ανησυχία προκαλεί  ο εντοπισμός μια σφήκας «δολοφόνου»  η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες εισέβαλε στις ΗΠΑ από την Ασία. Ωστόσο σε βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική Sun φαίνεται ότι υπάρχει ένα έντομο που μπορεί να την σκοτώσει στο… άψε σβήσε!

Στις ΗΠΑ έχει φτάσει μια τεράστια ασιατική σφήκα «δολοφόνος», απειλώντας – σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τις μέλισσες της χώρας άρα και την γεωργία της. Παρόλα αυτό βρέθηκε ένα άλλο έντομο που μπορεί να την εξουδετερώσει και μάλιστα πολύ εύκολα.

Ο λόγος για το «Αλογάκι της Παναγίας» που όπως φαίνεται στις φωτογραφίες επιτίθεται και σκοτώνει την συγκεκριμένη σφήκα και μάλιστα χωρίς να δυσκολευτεί!

Δείτε την gallery:

Η «Vespa mandarinia» - έτσι ονομάζεται επιστημονικά το συγκεκριμένο είδος- προέρχεται από χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν, εντοπίστηκε όμως πρόσφατα στην Ουάσινγκτον.

Όσον αφορά τον άνθρωπο είναι επικίνδυνη μόνο για όσους είναι αλλεργικοί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι σφήκες αυτές μπορούν να τσιμπήσουν περισσότερες από μία φορές, ενώ το καρφί που διαθέτουν μπορεί να σκοτώσει μέχρι και 40 μέλισσες το λεπτό.

Στην Ιαπωνία η συγκεκριμένη σφήκα «σκοτώνει» κατά μέσο όρο 30 με 50 ανθρώπους το χρόνο. ωΤο 2013 όταν ο πληθυσμός τους είχε αυξηθεί αφύσικα σκότωσαν 42 ανθρώπους σε μια μόνο κινεζική επαρχία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έθαψε ζωντανή την παράλυτη μητέρα του – Τρεις μέρες συνέβη το θαύμα (Pics)