ΚΟΣΜΟΣ

Σύψας: Ενδέχεται οι οργανωμένοι χώροι να δοθούν στο κοινό νωρίτερα

Σύψας: Ενδέχεται οι οργανωμένοι χώροι να δοθούν στο κοινό νωρίτερα
ASSOCIATED PRESS

Το άνοιγμα των οργανωμένων χώρων νωρίτερα από την 1η Ιουνίου είναι πάνω στο τραπέζι επισήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας,  και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού σε πλαζ και παραλίες. 

«Έχουμε ένα λόγο παραπάνω, υπό την προϋπόθεση ότι μας το επιτρέψουν οι καμπύλες της επιδημίας και η επίδραση των προηγούμενων μέτρων» επισήμανε.

Ερωτηθείς αν θα ήταν καλύτερα να έχουν ανοίξει οι οργανωμένες πλαζ, τα καφέ και τα εστιατόρια ώστε οι άνθρωποι να κάθονται με κανόνες και αποστάσεις, κι όχι να συνωστίζονται άναρχα, δήλωσε ότι η αρχική σκέψη ήταν να ανοίξουν μεγάλους χώρους για να δοθεί χώρος στον κόσμο να είναι μακριά ο ένας από τον άλλο, «Αυτό φαίνεται ότι δεν έγινε κατανοητό από τον κόσμο και έχουμε συνωστισμό» παραδέχθηκε.

«Με ανησυχεί η κοσμοσυρροή στις παραλίες αυτό που προκαλεί την εξάπλωση της πανδημίας είναι ο συνωστισμός… Εάν δεν τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων ο ιός μεταδίδεται πολύ ευκολότερα, είτε είμαστε σε ανοιχτό χώρο είτε είμαστε σε κλειστό χώρο επομένως διακινδυνεύουμε ορισμένα πράγματα με το συνωστισμό. Γι’ αυτό επελέγησαν σε πρώτη φάση οι ανοιχτές πλατείες και οι μεγάλες παραλίες για να μπορέσει ο κόσμος να τηρήσει την απόσταση αλλά δεν τηρείται και αυτό είναι ολίγον ανησυχητικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στο ATM: Πήγαν να βγάλουν λεφτά και έπαθαν ΣΟΚ (pics)