ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό της σχέσης των ΗΠΑ με τον ΠΟΥ

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό της σχέσης των ΗΠΑ με τον ΠΟΥ

Κορονοϊός: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι τερματίζει τη σχέση των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον θα ανακατευθύνει κεφάλαια από τον ΠΟΥ προς άλλους οργανισμούς.

Πιθανή η μερική άρση της καραντίνας στη Νέα Υόρκη την εβδομάδα της 8ης Ιουνίου

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα πως προβλέπει μερική άρση της καραντίνας για την πόλη της Νέας Υόρκης την εβδομάδα της 8ης Ιουνίου, εφόσον οι δείκτες δημόσιας υγείας είναι ικανοποιητικοί.

Η άρση ης καραντίνας, που βρίσκεται σε ισχύ από την 22α Μαρτίου, αφορά ένα τμήμα της οικονομίας, ιδίως την οικοδομική και μεταποιητική δραστηριότητα, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του σχεδίου επανεκκίνησης του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

«Βρισκόμαστε καθ’ οδόν προς μια επανεκκίνηση την 8η Ιουνίου», είπε ο κυβερνήτης, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί.

Το σχέδιο προβλέπει την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μονάχα όταν οι επτά δείκτες δημόσιας υγείας βρεθούν «στο πράσινο», μεταξύ αυτών η μείωση του αριθμού νοσηλειών και θανάτων για ένα διάστημα 14 ημερών.

Η Νέα Υόρκη έχει καλύψει προς το παρόν μονάχα τέσσερις, όμως ο Κουόμο δήλωσε πεπεισμένος ότι όλοι οι δείκτες θα είναι «στο πράσινο», έως την επόμενη εβδομάδα.

Ο κυβερνήτης έχει ήδη εγκρίνει την άρση της καραντίνας στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας, που ξεκίνησε να επαναλειτουργεί από τις 15 Μαΐου.

Η Νέα Υόρκη είναι μακράν η πλέον πληγείσα πόλη παγκοσμίως από τον νέο κορονοϊό, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 21.000 και πλέον ανθρώπων.

«Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της επόμενης φάσης», σημείωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, που συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου με τον Άντριου Κουόμο.

Εκτός του κλάδου της οικοδομικής δραστηριότητας και εκείνου της μεταποίησης, η πρώτη φάση του σχεδίου επανεκκίνησης της οικονομίας περιλαμβάνει επίσης το χονδρικό εμπόριο.

«Η πρώτη φάση αναμένεται να επαναφέρει στην εργασία 400.000 εργαζόμενους στη Νέα Υόρκη», εκτιμά ο Κουόμο, προειδοποιώντας πως η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων δεν θα «σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα (...). Αυτό θα είναι διαφορετικό» από την κατάσταση που υπήρχε πριν από την πανδημία.

Κάθε φάση διαρκεί 2 εβδομάδες, στο τέλος των οποίων οι αρχές επιβεβαιώνουν πως η διασπορά του ιού δεν επιταχύνθηκε, προτού περάσουν στο επόμενο στάδιο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει 4 φάσεις, με τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να ανοίγουν στη δεύτερη φάση, τα εστιατόρια στην τρίτη και οι πολιτιστικές δραστηριότητες να ξεκινούν στην τέταρτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Αυτές οι επιχειρήσεις επανεκκινούν από 1η Ιουνίου - Αναλυτική λίστα

Σχετικές ειδήσεις