ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Πρώτος θάνατος από κορονοϊό μετά από τρεις ημέρες

Ισπανία: Πρώτος θάνατος από κορονοϊό μετά από τρεις ημέρες
ap

Οι θάνατοι στην Ισπανία από την πανδημία ανέρχονται πλέον στους 27.128.

Τον πρώτο θάνατο από την Covid-19 μετά από τρεις ημέρες χωρίς κανένα θύμα κατέγραψε σήμερα η Ισπανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι θάνατοι από την πανδημία ανέρχονται πλέον στους 27.128. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν επίσης 219 νέα κρούσματα, με το σύνολο να φτάνει τα 240.326, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου.

«Τουλάχιστον 600 νοσηλευτές παγκοσμίως γνωρίζουμε ότι πέθαναν από την Covid-19, από την οποία εκτιμάται ότι μολύνθηκαν 450.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας», ανέφερε σήμερα το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών.

Ο απολογισμός των νεκρών μεταξύ των νοσηλευτών υπερδιπλασιάστηκε και πλέον τον περασμένο μήνα από 260 που ήταν στις 6 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του, τα οποία βασίζονται σε δεδομένα από τουλάχιστον 30 χώρες.

«Τους τελευταίους δύο μήνες είδαμε τον αριθμό των θανάτων νοσηλευτών ως αποτέλεσμα του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο να αυξάνεται από 100 σε πάνω από 600 τώρα και πιστεύουμε πως παγκοσμίως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι γύρω στους 450.000», δήλωσε ο Χάουαρντ Κάτον, διευθύνων σύμβουλος του εδρεύοντος στη Γενεύη ICN στην τηλεόραση του Reuters. «Οι αριθμοί αυτοί ανεβαίνουν», είπε.

Το αληθινό κόστος της πανδημίας ανάμεσα στους επαγγελματίες της υγείας δεν είναι γνωστό, ανέφερε το συμβούλιο, ανανεώνοντάς την έκκλησή του για μεγαλύτερη προστασία τους και συστηματική συγκέντρωση αξιόπιστων δεδομένων.

Κατά μέσο όρο, το 7% όλων των κρουσμάτων της Covid-19, της ασθένειας των πνευμόνων που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, είναι ανάμεσα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, κάτι που σημαίνει πως οι νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας διατρέχουν μεγάλο προσωπικό κίνδυνο «όπως και οι ασθενείς τους οποίους φροντίζουν», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Αποκαλύφθηκε το «μυστικό» της μαυροντυμένης