ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 359 νέοι θάνατοι στην Βρετανία - Πιθανό ένα νέο κύμα πανδημίας

Κορονοϊός: 359 νέοι θάνατοι στην Βρετανία - Πιθανό ένα νέο κύμα πανδημίας
Associated Press

Σε 39.728 αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Βρετανία και 359 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, φτάνει τους 39.728, ενώ χθες (2/6) διαγνώστηκαν 1.871 θετικά τεστ.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Πάτρικ Βάλανς, επανέλαβε στη διάρκεια της ενημέρωσης ότι ο πραγματικός αριθμός νέων περιστατικών με κορονοϊό ημερησίως εκτιμάται περίπου στις 8.000 (καθώς ο ημερήσιος αριθμός που παρουσιάζει το υπουργείο αφορά μόνο αυτούς που έκαναν το τεστ και βρέθηκαν θετικοί).

Ο Πάτρικ Βάλανς επεσήμανε ότι οι αριθμοί πέφτουν με αργούς ρυθμούς, γεγονός που δεν αφήνει χώρο για μεγάλη ευελιξία. Επίσης, επέστησε προσοχή σε ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας στη Βρετανία, αφού υπάρχουν παραδείγματα στη διεθνή κοινότητα νέων εξάρσεων του ιού μετά την άρση των περιορισμών στις χώρες.

Ερωτηθείς για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έναρξης ισχύος της καραντίνας στις διεθνείς αφίξεις, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης είπε ότι η επιστημονική επιτροπή δεν έδωσε συστάσεις για την χρονική στιγμή εφαρμογής της, καθώς αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα που αφορά την κυβέρνηση, αλλά επανέλαβε ότι η επιτροπή συστήνει ότι το μέτρο της καραντίνας έχει το καλύτερο αποτέλεσμα όταν τα περιστατικά του ιού βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και σε υψηλό σε άλλες χώρες.

Ανοίγουν τα σχολεία στην Ουαλία τέλος Ιουνίου

Στις 29 Ιουνίου θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ουαλία με μία παράταση κατά μία εβδομάδα του θερινού τριμήνου, όπως ανακοίνωσε η αποκεντρωμένη διοίκηση.

Η επαναλειτουργία θα γίνει σταδιακά και με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, ώστε το σύνολο των μαθητών σε κάθε σχολείο να μην ξεπερνά το ένα τρίτο κάθε ημέρα, ενώ τα μαθήματα στην τάξη θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται και από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ακόμη και από τη νέα σχολική χρονιά, το Σεπτέμβριο.

Τα κολέγια θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ανατροπή με την υδροξυχλωροκίνη - Ξεκινάει εκ νέου τις δοκιμές ο ΠΟΥ