ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Μείωση των θανάτων την τελευταία εβδομάδα

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: Μείωση των θανάτων την τελευταία εβδομάδα
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τις τελευταίες επτά μέρες, στις ΗΠΑ καταγράφονται λιγότεροι από χίλιοι θάνατοι ημερησίως εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα κατέγραψε 840 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση της σχολής αυτής ιατρικής της Βαλτιμόρης ως τις 20:30 της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης στις 03:30 ώρα Ελλάδας).

Πάντως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, με πάνω από 117.000 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 και πάνω από 2,1 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην επικράτειά τους.

Παρά τους συγκριτικά ενθαρρυντικούς ημερήσιους απολογισμούς, το πρώτο κύμα της πανδημίας δεν έχει τερματιστεί, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται να κυμαίνεται ακόμη γύρω στα 20.000 κάθε μέρα.

Η επιδημία έχει μεταφερθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας προς μια πλατιά ζώνη από τον αμερικανικό νότο προς τη δύση.

Πάνω από δώδεκα πολιτείες καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Αυτό ισχύει ιδίως στην περίπτωση της Οκλαχόμα, όπου ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επιμένοντας να αψηφά εκείνους που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, έχει σκοπό να ανέβει στη σκηνή σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων το Σαββατοκύριακο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε αυτές τις περιοχές εντοπίστηκαν τα περισσότερα νέα κρούσματα