ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πότε ξεκινά η τουριστική «αερογέφυρα» προς την Ελλάδα

Βρετανία: Πότε ξεκινά η τουριστική «αερογέφυρα» προς την Ελλάδα
Associated Press

Τη δημιουργία «αερογέφυρας» προς ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς εντός της Ευρώπης, που θα καταργεί την καραντίνα κατά την επιστροφή, εξετάζει η Βρετανία.

Σε αυτούς τους προορισμούς, όπως αναφέρει η Telegraph, μεταξύ άλλων χωρών περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Οι Βρετανοί τουρίστες που θα επισκέπτονται ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς δεν θα υποχρεούνται να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών κατά την επιστροφή τους στη χώρα και, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πιθανότερο είναι το μέτρο να αρχίσει να ισχύει από τις 4 Ιουλίου.

Οι «αερογέφυρες» θα στήνονται με βάση τα επιδημιολογικά κριτήρια και τις γνωμοδοτήσεις του επιστημονικού προσωπικού της Βρετανίας και του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένονται στις 29 Ιουνίου, όταν και έχει προγραμματιστεί η επανεξέταση των μέτρων καραντίνας.

Μέχρι στιγμής 10 ευρωπαϊκές χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις για την δημιουργία των «αερογεφυρών», αλλά πιθανώς ο αριθμός τους να αυξηθεί μετά την επανεξέταση των μέτρων στις 29 Ιουνίου.

Πάντως μέλη του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου έχουν αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: Σοκάρει η κατάθεση της κοκκινομάλλας - Πώς άρπαξε την 10χρονη