ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: 16 νεκροί, 35 τραυματίες

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: 16 νεκροί, 35 τραυματίες

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων της πτήσης IX-1344.

Αεροσκάφος Boeing-737 της εταιρείας Air India Express, με 191 επιβάτες που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντουμπάι στην πόλη Κοχικόδε της επαρχίας Κέραλα της Ινδίας, συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο Καριπούρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 16 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 35.

«Είμαστε ακόμη στη διαδικασία της έρευνας και διάσωσης», σημείωσε ωστόσο ο αστυνομικός διευθυντής της Κοχικόδε, Αμπντούλ Καρίμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε, όταν, το αεροσκάφος «ξέφυγε» από το διάδρομο προσγειοαπογειώσεων του αεροδρομίου και κατέληξε σε μια κοιλάδα σε βάθος 10 μέτρων, με αποτέλεσμα να κοπεί η άτρακτός του στα δύο.

«Το περιστατικό σημειώθηκε μετά 19:00 τοπική ώρα» ανέφερε η Γενική Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας (DGCA) σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος «συνετρίβη σε μια κοιλάδα και κόπηκε στα δύο, βγαίνοντας εκτός διαδρόμου».

Το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας διευκρίνισε ότι δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το BBC, στην περιοχή, τη στιγμή του δυστυχήματος, επικρατούσαν σφοδρές πλημμύρες και κατολισθήσεις, καθώς η εποχή των μουσώνων στην Ινδία βρίσκεται στο ζενίθ της.

Η πτήση αυτή είχε οργανωθεί από την κυβέρνηση της Ινδίας για τον επαναπατρισμό Ινδών πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί. Ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το News18, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε ότι ενδέχεται να παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους.

«Η πτήση της Air India (IX-1344) από το Ντουμπάι για την Κοχικόδε βγήκε εκτός διαδρόμου στο αεροδρόμιο Καριπούε περίπου 19:45 σήμερα», ανέφερε η Αστυνομία της επαρχίας Κοντότι στο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Ο πρώην υπουργός Τουρισμού του ινδικού κρατιδίου της Κεράλα, Ράτζια Σάμπχα, επιβεβαίωσε στο ANI το θάνατο του πιλότου. Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας India Today, Σιβ Αρούρ, πρόκειται για τον Ντίπακ Βασάντ Σάθε.

Το Μάιο του 2010, 158 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας ξέφυγε από το διάδρομο του αεροδρομίου στη Μάνγκαλορ και συνετρίβη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι μεγαλύτερες εστίες – Ακόμη 17 κρούσματα στον γάμο στον Έβρο