ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμβαση της Ρωσίας για την κλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο

Παρέμβαση της Ρωσίας για την κλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο

Την ανησυχία της εκφράζει η Μόσχα για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας παράλληλα πως παρακολουθεί την κατάσταση.

Παράλληλα σε tweet που έκανε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα αναφέρει: «Θεωρούμε ανεπίτρεπτες οποιεσδήποτε ενέργειες, οι οποίες εγκυμονούν περαιτέρω αύξηση του δυναμικού της σύγκρουσης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σε άλλο tweet που ανήρτησε αναφέρει: «Επανειλημμένως έχουμε καλέσει την ηγεσία των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου να επιδεικνύουν πολιτική διορατικότητα, να διευθετούν τις διαφωνίες, που προκύπτουν, αποκλειστικά μέσω του διαλόγου, εντός των πλαισίων δικαίου».

Δείτε παρακάτω τα tweet της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα:

Και συνεχίζει:

«Θα ήμασταν έτοιμοι να συνδράμουμε στην διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, αλλά, εννοείται, μόνο στην περίπτωση, εφόσον μας το ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι. Αντιμετωπίζουμε τους ισχυρισμούς ότι η σύγκρουση μεταξύ χωρών του ΝΑΤΟ δήθεν είναι προς όφελος της Μόσχας, ως προβοκατόρικους και εμπρηστικούς.

Η Ρωσία επ' ουδενί δεν έχει συμφέρον από την υποδαύλιση της εχθρότητας. Δεν χρησιμοποιούμε τέτοιες ρυπαρές τακτικές, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής.

Ως γνωστόν, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Εκεί σίγουρα υπάρχουν "συνταγές" για την συμφιλίωση των συμμάχων, τη διευθέτηση τέτοιου είδους εκρηκτικών καταστάσεων.

Είναι αυτονόητο ότι αυτά τα ζητήματα θα συνεχίσουν να συζητιούνται στον πολιτικό μας διάλογο με την Κύπρο, μεταξύ άλλων επίκαιρων διεθνών και περιφερειακών θεμάτων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παρασκήνιο με το «μπλόκο» Γερμανίας για καταδικαστική δήλωση κατά Τουρκίας στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ