ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Μάσκες στα σχολεία: Τι ισχύει στην Ευρώπη - Σε ποίες χώρες είναι υποχρεωτικές

Κορονοϊός - Μάσκες στα σχολεία: Τι ισχύει στην Ευρώπη - Σε ποίες χώρες είναι υποχρεωτικές

ΚορονοϊόςΗ έναρξη της νέας σχολικής χρονίας αποτελεί τις τελευταίες το κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές χώρες - Οι περισσότερες να αποφασίζουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας για προστασία από τον κορονοϊό.

Ουγγαρία: Η Ουγγαρία θα αυστηροποιήσει τους κανόνες εισόδου στη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σήμερα στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Καθώς ξεκινά η σχολική χρονιά δεν θα μπορούμε πλέον να έχουμε το ίδιο σύστημα διέλευσης που χρησιμοποιούσαμε το καλοκαίρι», εξήγησε.

Βάσει των κανόνων που ισχύουν αυτή την περίοδο, όσοι επιστρέφουν στην Ουγγαρία από χώρες με υψηλά επίπεδα μολύνσεων πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες ή να παρουσιάζουν δύο αρνητικά τεστ covid-19.

Ωστόσο η Κροατία, δημοφιλής προορισμός για τους Ούγγρους, εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στον «πράσινο» κατάλογο, κάτι που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από εκεί δεν χρειάζεται να μένουν σε καραντίνα. Χθες Πέμπτη στην Κροατία καταγράφηκαν 255 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 7.329.

Ο Ορμπάν δεν έδωσε διευκρινίσεις για τους νέους περιορισμούς που θα υιοθετηθούν.

Μέχρι σήμερα στην Ουγγαρία έχουν αναφερθεί 5.046 κρούσματα covid-19 και 609 θάνατοι.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε εξάλλου ότι η κυβέρνησή του θα καταρτίσει ως τα μέσα Σεπτεμβρίου ένα διετές σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, η οικονομία της Ουγγαρίας θα παρουσιάσει συρρίκνωση 3% φέτος, αν και τον προηγούμενο μήνα ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Μιχάλι Βάργκα δήλωσε ότι η συρρίκνωση ενδέχεται να κυμαίνεται γύρω στο 5%.

Ιταλία: Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές άνω των 6 ετών.

Γαλλία: Έχει αποφασιστεί να φορούν μάσκα οι μαθητές άνω των 11 ετών, όμως υπάρχουν πιέσεις από γονείς και δασκάλους ώστε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσα παιδιά είναι πάνω από 6 χρόνων.

Ισπανία: Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές άνω των 6 ετών, ενώ στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία αποστάσεων ανάμεσα στα θρανία, ενώ ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι τα 20 άτομα.

Γερμανία: Κάθε περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα για τα σχολεία της, αλλά οι Αρχές έχουν συστήσει μέτρα όπως τη χρήση μάσκας για παιδιά άνω των 15 ετών, συνεχή τεστ για τον ιό και αποστάσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Nordic Monitor: Το μυστικό σχέδιο των Τούρκων για το Αιγαίο - Τι είναι το «Suga»

Ροή Ειδήσεων