ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Πολύνεκρη επιδρομή του στρατού σε μέλη της Αλ Κάιντα

Φιλιππίνες: Πολύνεκρη επιδρομή του στρατού σε μέλη της Αλ Κάιντα

Αεροπορική επιδρομή στις Φιλιππίνες, σε κρησφύγετο δύο ένοπλων οργανώσεων συνδεδεμένων με την αλ Κάιντα --της Αμπού Σαγιάφ και της Τζεμάα Ισλαμίγια, πραγματοποίησε ο στρατός με την υποστήριξη των Η.Π.Α.

Από αυτή, δεκαπέντε μέλη των οργανώσεων έχασαν την ζωή τους, τρεις εκ των οποίων ήταν ηγετικά στελέχη των οργανώσεων αυτών. Ο στρατός βομβάρδισε γνωστό κρησφύγετο των ανταρτών της Αμπού Σαγιάφ στην πόλη Παράνγκ, στο νησί Τζόλο, 1.000 χλμ. νότια της Μανίλας, δήλωσε ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων στρατηγός Τζέσι Ντεγιόσα.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων του στρατού σε αυτή την περιοχή, Νοέλ Κομπάγιες, τόνισε στο Γαλλικό πρακτορείο: «Οι χερσαίες δυνάμεις μας επιβεβαίωσαν τον θάνατο 15 μελών της Αμπού Σαγιάφ και της Τζεμάα Ισλαμίγια, περιλαμβανομένων του Ζουλκίφλι μπιν Άμπντουλ Χιρ, γνωστού και ως Μαρουάν, του Μοχάμαντ Άλι, γνωστού και ως Μουαουίγια, και του ηγέτη της Αμπού Σαγιάφ, Αμπού Πουλά. Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία η οποία θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις δυνατότητες των τρομοκρατών».

Ο Αμπού Πουλά, υπήκοος Φιλιππίνων, είναι ο ιδρυτής της Αμπού Σαγιάφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων για τη σύλληψη ή το θάνατο του Μαρουάν και 50.000 δολάρια για τον Μουαουίγια. Οι δύο άνδρες είχαν "καταφύγει" στις τάξεις της Αμπού Σαγιάφ.