ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα υπόθεση δολοφονίας Αφροαμερικανού από αστυνομικό στο Τέξας

ΗΠΑ: Νέα υπόθεση δολοφονίας Αφροαμερικανού από αστυνομικό στο Τέξας
AP Photo

Τη στιγμή που παραμένει τεταμένη η κατάσταση στις ΗΠΑ, έπειτα από μήνες διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας εναντίον των μειονοτήτων, ασκήθηκε μία ακόμα δίωξη σε βάρος ενός αστυνομικού για τη δολοφονία ενός 31χρονου Αφροαμερικανού στο Τέξας, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης από τις Αρχές.

Η έρευνα, την οποία διεξήγαγαν οι Texas Rangers, η πολιτειακή αστυνομία του Τέξας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά του αστυνομικού Σον Λούκας δεν ήταν «αντικειμενικά αιτιολογημένη», δήλωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) το υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας του Τέξας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο αστυνομικός κρατείται στη φυλακή της κομητείας Χαντ, στο βορειοανατολικό Τέξας.

Ο αστυνομικός Σον Λούκας απάντησε «το Σάββατο γύρω στις 20:24» σε μια κλήση στη μικρή πόλη Γουόλφ Σίτι, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Ντάλας, σχετικά με έναν καυγά, που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Εκεί, ήλθε σε επαφή με έναν Αφροαμερικανό ηλικίας 31 ετών, τον Τζόναθαν Πράις, που είχε εμπλακεί στις «ταραχές».

Ο αστυνομικός Λούκας «επιχείρησε να συλλάβει τον Πράις, ο οποίος αντιστάθηκε χωρίς να υιοθετήσει απειλητική συμπεριφορά και κατόπιν άρχισε να απομακρύνεται», αναφέρουν οι Αρχές.

Ο Λούκας, στη συνέχεια, έκανε χρήση του τέιζέρ του και μετά του υπηρεσιακού όπλου του τραυματίζοντας τον Τζόναθαν Πράις, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου, όμως, άφησε την τελευταία του πνοή.

Shaun LucasAP Photo

Την Κυριακή, ο δήμος του Γουόλφ Σίτι γνωστοποίησε στο Facebook ότι ένας «αστυνομικός ενεπλάκη σε περιστατικό με πυροβολισμούς» και τέθηκε «σε διαθεσιμότητα», όσο οι Texas Rangers διεξήγαγαν έρευνα για το περιστατικό.

Ο δικηγόρος Λι Μέριτ, που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, εξέφρασε χθες τη λύπη του, με ανάρτηση στο Facebook, διότι η σύλληψη του Λούκας, δύο ημέρες μετά τα γεγονότα, «δεν έγινε σύντομα». «Αυτό θα έπρεπε να γίνει την ημέρα που σκότωσε» τον Τζόναθαν Πράις, επισήμανε.

Ο δικηγόρος περιέγραψε το θύμα ως έναν «τοπικό ήρωα», «τον οποίο αγαπούσαν τόσοι πολλοί άνθρωποι», ο οποίος είχε παρέμβει αφού είδε έναν άνδρα να επιτίθεται σε μία γυναίκα. Όταν η αστυνομία έφθασε στο σημείο, ο Πράις είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά κι είχε επιχειρήσει να εξηγήσει τι είχε συμβεί, προτού τον στοχοθετήσουν, έγραψε ο Λι Μέριτ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τρόμος και lockdown σε νοσοκομείο μετά από κρούσματα σε ΜΕΘ