ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από τον Απρίλιο - Έφτασε τα 1.012

Ιρλανδία: Υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από τον Απρίλιο - Έφτασε τα 1.012
AP

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφει η Ιρλανδία

Οι υγειονομικές αρχές της Ιρλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα 1.012 νέα κρούσματα της COVID-19, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Απρίλιο και μεγαλύτερος από έναν μέσο όρο 523 κρουσμάτων τις προηγούμενες επτά ημέρες.

Σημειώνεται ότι όλες οι κομητείες της Ιρλανδίας βρίσκονται στο επίπεδο 2 των περιοριστικών μέτρων, εκτός του Δουβλίνου και του Ντόνεγκαλ που βρίσκονται στο επίπεδο 3.

Αν και η Ιρλανδία δεν κατέχει παρά την 14η θέση ως προς το ρυθμό εξάπλωση της επιδημίας Covid19 στην λίστα των 31 χωρών που παρακολουθεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μέλος της επιτροπής δημόσιας υγείας που εισηγήθηκε την επιβολή καθολικού lockdown, πριν από μερικές ημέρες προειδοποιώντας ότι, αν συνεχισθεί σε τέτοιους ρυθμούς η αυξητική τάση , στις αρχές του Νοεμβρίου δεν θα υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

«Δεν είναι απλός φόβος, είναι η πραγματικότητα. Αν συνεχίσουμε έτσι, αν εσείς ή εγώ έχουμε ένα σοβαρό τροχαίο τον Νοέμβριο ή χρειασθούμε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς, δεν θα υπάρχει διαθέσιμη κλίνη σε ΜΕΘ», προειδοποίησε η Μέρι Φαβιέρ, στο δίκτυο RTE.