ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Οι επιπτώσεις του ιού στον οργανισμό - Συμπτώματα έως και έξι μήνες μετά

Κορονοϊός: Οι επιπτώσεις του ιού στον οργανισμό - Συμπτώματα έως και έξι μήνες μετά
AP PHOTOS

ΚορονοϊόςΑνησυχητικά είναι τα ευρήματα των επιστημόνων για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Σε έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπιστώθηκε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών, δύο έως τρεις μήνες μετά το εξιτήριο τους από το νοσοκομείο, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως δύσπνοια, κούραση αλλά και κατάθλιψη.

Έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από τότε που ο 49χρονος Τζο Τάνος από την Αυστραλία προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μέχρι και σήμερα, ωστόσο, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα από τον Covid-19.

«Η κούραση δεν φεύγει, η ανάσα μου κόβεται ορισμένες φορές και σίγουρα δεν μπορώ να περπατήσω όσο περπατούσα ή να κάνω ποδήλατο».

Ο Τζο είναι σήμερα ένας από τους 100 αποθεραπευμένους ασθενείς με κορονοϊό που μετέχουν σε μεγάλη έρευνα Αυστραλών επιστημόνων για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του Covid-19.

«Οι περισσότεροι μιλούν για συνεχή κόπωση, για αδυναμία άθλησης, επίσης αισθάνονται βαρύ το στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, αλλά και προβλήματα στη συγκέντρωση».

«Δεν περίμενα ότι θα ήμουν ακόμη άρρωστη 4-5 μήνες μετά. Έχω αρρυθμίες, μυική κόπωση, μου πέφτουν τα μαλλιά και, το χειρότερο, χάνω τα λόγια μου.»

« Άλλα συμπτώματα είναι πόνοι στις αρθρώσεις και στο στήθος. Επιπρόσθετα, επίσης υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών με δυσλειτουργία ζωτικών οργάνων, όπως είναι η καρδιά, τα πνευμόνια, ο εγκέφαλος και ορισμένες φορές τα νεφρά».

Διάφορες επιστημονικές έρευνες επίσης αναφέρουν ψυχολογικές μεταπτώσεις, κατάθλιψη και άγχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο: Εικόνες ντοκουμέντο! Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι Ένοπλες Δυνάμεις