ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στο Ιράν: Περιορισμοί στις μετακινήσεις μετά το νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων

Κορονοϊός στο Ιράν: Περιορισμοί στις μετακινήσεις μετά το νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το Ιράν επέβαλε την Κυριακή (1/11) περιορισμούς στις μετακινήσεις από και προς τις πλέον πληγείσες πόλεις από την επιδημία του νέου κορονοϊού, αφότου κατέγραψε νέο ρεκόρ στον αριθμό των θανάτων, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Δευτέρα, τα μεσάνυχτα, έως και την Παρασκευή, διευκρίνισε η επίσημη τηλεόραση στην ιστοσελίδα της επικαλούμενη εντολή του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι κάτοικοι των εν λόγω πόλεων θα απαγορεύεται να βγαίνουν από αυτές και οι μη κάτοικοι θα απαγορεύεται να εισέλθουν. Οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων θα ελέγχονται αλλά οι περιορισμοί δεν εφαρμόζονται από τα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως διευκρίνισε.

Το μέτρο αφορά τις πρωτεύουσες 25 επαρχιών που κατατάσσονται στις "κόκκινες" περιοχές - το συγκεκριμένο χρώμα υποδεικνύει τις περιοχές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με την κλίμακα που έχει υιοθετηθεί - ανάμεσά τους η Τεχεράνη όπου ζουν 8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σε περίπτωση μη τήρησης του μέτρου αυτού, οι κάτοικοι κινδυνεύουν με πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ριάλ (15 ευρώ).

Νέοι περιορισμοί είχαν ήδη επιβληθεί στις πόλεις αυτές το Σάββατο, με αποτέλεσμα να κλείσουν ορισμένοι δημόσιοι χώροι και εμπορικά καταστήματα.

434 νεκροί

Η χώρα κατέγραψε την Κυριακή 434 θανάτους που οφείλονται στον Covid-19 και 7.719 μολύνσεις σε 24 ώρες, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί μιλώντας στην τηλεόραση. Με τους αριθμούς αυτούς, ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας στο Ιράν ανέρχεται σε 620.491 μολύνσεις, εκ των οποίων 35.298 θάνατοι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Ιράν, η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία του Covid-19 στη Μέση Ανατολή, κατέγραψε επανειλημμένως ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων τις τελευταίες ημέρες, καταγράφοντας αύξηση από τον Σεπτέμβριο.

Απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας, ειδικοί και υπεύθυνοι ζήτησαν να επιβληθεί πλήρης καραντίνα στην πρωτεύουσα, Τεχεράνη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Νοσεί» βαριά η Θεσσαλονίκη - Προς ολικό lockdown μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων