ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Βιέννη: Tο Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα

Επίθεση Βιέννη: Tο Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα
AP PHOTOS

Τρομοκρατική επίθεση Βιέννη: Η συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 02.11.2020, στην Βιέννη, φαίνεται πως ήταν ακόμη ένα χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη το βράδυ της Δευτέρας άφησε πέντε ανθρώπους νεκρούς και περισσότερους από 20 τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς και ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Η τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό κράτος» (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βιέννη, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενη τη δήλωση της οργάνωσης στο Telegram.

Δύο νεαροί Ελβετοί, ηλικίας 18 και 24 ετών, συνελήφθησαν σήμερα στο Βίντερτουρ, κοντά στη Ζυρίχη, στη βόρεια Ελβετία, στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Από τις έρευνες της αστυνομίας κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν οι Ελβετοί υπήκοοι, ηλικίας 18 και 24 ετών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο Βίντερτουρ το απόγευμα της Τρίτης, σε συντονισμό με τις αυστριακές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία τhου καντονιού της Ζυρίχης.

«Η πιθανή σχέση των δύο συλληφθέντων με τον φερόμενο δράστη των επιθέσεων είναι το αντικείμενο των ερευνών που είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές», πρόσθεσε.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, η αυστριακή αστυνομία είχε προχωρήσει σε 14 συλλήψεις ατόμων συνδεόμενα με τον βασικό ύποπτο στην επίθεση της Βιέννης.

Ένας 20χρονος Αυστριακός υπήκοος με καταγωγή από την Βόρεια Μακεδονία είναι ο βασικός ύποπτος για την επίθεση που άφησε 5 νεκρούς και 22 τραυματίες.

Ο ύποπτος ξεγέλασε το πρόγραμμα αποριζοσπατικοποίησης και έδωσε την εντύπωση ότι είχε ενταχθεί, ενώ έκανε το ακριβώς αντίθετο, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ένα βήμα από το χειρότερο σενάριο! Ελάχιστα τα κρεβάτια ΜΕΘ που μένουν ελεύθερα