ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Επιστέφει ο εφιάλτης της περασμένης άνοιξης στον κόσμο – Χάος στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Επιστέφει ο εφιάλτης της περασμένης άνοιξης στον κόσμο – Χάος στα νοσοκομεία
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΔραματική είναι η κατάσταση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς επελαύνει το δεύτερο κύμα του κορoνοϊού.

Ο εφιάλτης της περασμένης άνοιξης επιστρέφει στην Ιταλία.

Στις περιοχές του Μιλάνο και του Μπέργκαμο, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη πριν από έξι μήνες, η κατάσταση χειροτερεύει καθημερινά.

Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 38.000 σε ένα 24ωρο. 636 είναι οι νεκροί στη χώρα που μέτρησε πάνω από 35.000 νεκρούς στο πρώτο κύμα.

Στη Νάπολη, ασθενείς δέχονται τις πρώτες βοήθειες με φιάλες οξυγόνου στα αυτοκίνητά τους ενώ περιμένουν στην ουρά έξω από νοσοκομείο.

Μέσα στα νοσοκομεία επικρατεί χάος.

Γαλλία

Ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία είναι από κορoνοϊό, ενώ ο αριθμός όσων νοσηλεύονται με Covid-19 πλησιάζει τις 33.000.

Το σύστημα υγείας πιέζεται. Η πληρότητα στις εντατικές αγγίζει το 95%.

Το lockdown στη χώρα θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι ενδέχεται να παραταθεί, ενώ εστιατόρια, μπαρ και γυμναστήρια δεν αναμένεται να ξαναλειτουργήσουν έως το τέλος του χρόνου.

ΗΠΑ

Νέο αρνητικό ρεκόρ με περισσότερα από 160.000 νέα κρούσματα κατέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στο Σικάγο, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους για τον επόμενο μήνα.

Μόνο στην Καλιφόρνια τα κρούσματα πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο από την αρχή της πανδημίας, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία εκτοξεύθηκαν κατά 32%.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού κατά την επερχόμενη εορταστική περίοδο.

Οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα είναι δυσοίωνες. Σύμφωνα με το Αμερικανικό κέντρο πρόληψης και ελέγχου των νοσημάτων, ο αριθμός των θανάτων στη χώρα ενδέχεται να φτάσει τις 282.000 έως τις 5 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι 40.000 Αμερικανοί ίσως πεθάνουν από κορονοϊό τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Άλλαξαν οι οδηγίες - Τι πρέπει να κάνουν όσοι έρθουν σε επαφή με κρούσμα ή νοσήσουν