ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Η παρουσίαση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στον ΟΗΕ (Live)

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Η παρουσίαση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στον ΟΗΕ (Live)

Εμβόλιο κορονοϊού: Στον ΟΗΕ διεξάγεται η παρουσίαση του «Sputnik V», του πρώτου εμβόλιο στον κόσμο που καταχώρησε η Ρωσία για την καταπολέμηση του ιού.

Το Sputnik V, παρουσιάζεται στον ΟΗΕ από τον υπουργό Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο, τον Βασίλη Νεμπένζια, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Έθνη και τον Κύριλ Ντμίτριεφ, Διευθύνων Σύμβουλο του RDIF.

Πάνω από 95% η αποτελεσματικότητά του

Σε επίπεδα πάνω του 95% παραμένει 42 ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V όπως ανακοίνωσαν οι δημιουργοί του.

Τα αποτελέσματα βασίζονται στην ανάλυση των δεδομένων από εθελοντές που έλαβαν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση στην κλινική φάση 2.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στην κλινική φάση 3 συμμετέχουν 40.000 εθελοντές εκ των οποίων οι 22.000 έχουν λάβει την πρώτη δόση και 19.000 την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Στην ανακοίνωση της Τρίτης επισημαίνεται, επίσης, ότι «δεν υπήρξε καμία μη αναμενόμενη παρενέργεια» κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών «με την υγεία των εθελοντών να συνεχίζει να είναι υπό παρακολούθηση».

Σε δεύτερη ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι η δόση του εμβολίου Sputnik V θα είναι χαμηλότερη από 10 δολάρια για διεθνείς παραγγελίες.

«Επομένως το εμβόλιο θα είναι δύο ή περισσότερες φορές φτηνότερο από τα εμβόλια που χρησιμοποιούν την τεχνική mRNA και έχουν παρόμοια επίπεδα αποτελεσματικότητας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

H ρωσική εταιρεία (RDIF) που παρασκευάζει το εμβόλιο υπενθύμισε, ακόμα, ότι θα είναι δωρεάν για τους Ρώσους πολίτες.

H RIDF ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι έχει ξεκινήσει την παρασκευή μιας μορφής του εμβολίου που θα μπορεί να αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες 2-8 βαθμών Κελσίου «επιτρέποντας τη διανομή του σε διεθνείς αγορές και επεκτείνοντας τη χρήση του σε δυσπρόσιτες περιοχές συμπεριλαμβανομένων αυτών σε τροπικά κλήματα».

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι με τις συμφωνίες που έχουν συνάψει με φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορούν να παράξουν δόσεις για έως και 500 εκατομμύρια ανθρώπους το χρόνο, αρχής γενομένης το 2021.

Οι πρώτες παραδόσεις, σύμφωνα με την RIDF, θα γίνουν τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Το «αυγό του φιδιού» έσπασε – Πώς η Ελλάδα θα χτυπήσει το τουρκικό «τέρας»