ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Τι συμβαίνει με την υγεία του – Τι πρόβλημα του άφησε ο κορονοϊός

Μπόρις Τζόνσον: Τι συμβαίνει με την υγεία του – Τι πρόβλημα του άφησε ο κορονοϊός

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Μελέτες δείχνουν ότι περίπου ένας στους πέντε που βρέθηκε στην εντατική λόγω κορονοϊού, συνεχίζει να αναπτύσσει μετατραυματική διαταραχή στρες.

Την είδηση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ενδέχεται να πάσχει από μετατραυματική διαταραχή στρες μετά την περιπέτειά του με το νέο κορονοϊό μεταδίδει o Guardian.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα οκτώ μήνες μετά τη νοσηλεία του, άτομα από το στενό περιβάλλον του Τζόνσον υποστηρίζουν ότι ο ιός έφυγε, αλλά άφησε τα κατάλοιπά του. Τα τελευταία 24ωρα οι ψίθυροι έχουν πάρει τη μορφή θορύβου για την ψυχική κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού. Ακόμα και στενοί συνεργάτες του αφήνουν υπό καθεστώς ανωνυμίας υπόνοιες για τις παρενέργειες που του η ασθένεια.



Μελέτες δείχνουν ότι περίπου ένας στους πέντε που βρέθηκε στην εντατική λόγω κορονοϊού, συνεχίζει να αναπτύσσει μετατραυματική διαταραχή στρες. Εξαιτίας της φύσης της δουλειάς του, ο Τζόνσον δεν είχε την ευκαιρία να επεξεργαστεί τί ακριβώς του συνέβη. Πολλοί στο Υπουργικό Συμβούλιο έχουν παραπονεθεί ότι ο πρωθυπουργός δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό του εαυτό.

Τον περιγράφουν «πεσμένο και χωρίς ενέργεια». «Μπαίνει με διαφορετικό τρόπο στον χώρο. Δεν αφήνει πλέον το στίγμα του. Έχει χάσει τη λάμψη του», περιέγραψε ένας από αυτούς.

Ο Τζόνσον αναγκάστηκε να απαντήσει στις φήμες αυτές, επικαλούμενος τις αθλητικές του περγαμηνές. Ο ίδιος περιέγραψε πως είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση της ζωής του. Στην πραγματικότητα, χωρίς την ύπαρξη κάποιας επίσημης ιατρικής αξιολόγησης κανείς δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει εάν η ασθένεια του άφησε πράγματι κάποιου είδους ψυχολογική πληγή

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Έτσι θα κάνουμε γιορτές - Τι ισχύει για ρεβεγιόν και εκκλησίες (ΦΕΚ)