ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία: «Έρχεται η ασθένεια Χ και θα είναι πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό»

Παγκόσμια ανησυχία: «Έρχεται η ασθένεια Χ και θα είναι πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό»

Οι επιστήμονες που ανακάλυψαν τον ιό του Έμπολα προειδοποιούν πως η ανθρωπότητα σύντομα θα έρθει αντιμέτωπη με έναν χειρότερο ιό.

Ο πλανήτης δίνει μάχη με τον κορονοϊό ωστόσο ένας εκ των επιστημόνων που ανακάλυψαν τον Έμπολα ανέφερε πως σύντομα θα βρεθούμε απέναντι σε έναν ιό πολύ χειρότερο!

Ο καθηγητής Jean-Jacques Muyembe Tamfum ήταν στην πρώτη γραμμή του Έμπολα το 1976 ως ερευνητής, συλλέγοντας δείγματα από τους ασθενείς που εμφάνιζαν τα πρώτα συμπτώματα. Μιας ασθένειας που μέχρι τότε η ανθρωπότητα δεν είχε δει ξανά.

Τα δείγματα που στάλθηκαν από το Κονγκό εξετάστηκαν στις ΗΠΑ και το Βέλγιο και εκεί ανακαλύφθηκε ένας ιός ο οποίος είχε το σχήμα σκουληκιού ενώ οι ασθενείς που τον παρουσίασαν ζούσαν κοντά στον ποταμό Έμπολα.

Ο καθηγητής Muyembe είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής στην Κινσάσα και η πρόβλεψή του για την εξέλιξη της ανθρωπότητας απέναντι στους ιούς προκαλεί τρόμο.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου νέες παθογένειες θα εμφανίζονται διαρκώς. Κάτι το οποίο είναι πλέον μια μόνιμη απειλή για την ανθρωπότητα», δήλωσε στο CNN ο καθηγητής.

Όταν ο Muyembe ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να έρθουμε αντιμέτωποι με μια νέα, πιο θανατηφόρα ασθένεια, απάντησε «ναι, νομίζω πως θα συμβεί»!

Αξίζει να σημειωθεί πως δεκάδες επιστήμονες έχουν αναφερθεί σε ένα παρόμοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το εφιαλτικό σενάριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για «ασφαλείς γιορτές»: Σαρωτικοί έλεγχοι για παραβάσεις και πάρτι σε σπίτια