ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον: Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι με κορονοϊό στην Αγγλία

Τζόνσον: Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι με κορονοϊό στην Αγγλία
AP Images

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Αγγλία έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε νέα συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ, για να αναλύσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βρετανία λόγω του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα στατιστικά που ανέφερε, ένας στους 50 κατοίκους της Βρετανίας έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι αυτό που έχει προκαλέσει τη νέα έξαρση στο Λονδίνο και στο Νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Την ίδια στιγμή, ο Μπόρις Τζόνσον γνωστοποίησε και αριθμούς που δείχνουν τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) της Βρετανίας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε πόσοι νοσούν ανά περιοχή. Αναλυτικά:

  • Λονδίνο: Ένας στους 30
  • Νοτιοδυτική Αγγλία: Ένας στους 45
  • Δυτική Αγγλία: Ένας στους 45
  • Βορειοανατολική Αγγλία: Ένας στους 45
  • Δυτικά Μίντλαντς: Ένας στους 50
  • Βορειοδυτική Αγγλία: Ένας στους 60
  • Ανατολικά Μίντλνατς: Ένας στους 65
  • Γιορκσάιρ και Χάμπερ: Ένας στους 65

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ημέρα των ανακοινώσεων του Μπόρις Τζόνσον, σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία με 60.916 νέες μολύνσεις. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 830 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων τις τελευταίες 28 ημέρες στους 76.305.

Ο καθηγητής Κρις Ουίτι υποστήριξε πως οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό σε όλη την επικράτεια της Αγγλίας «αυξάνονται ταχύτατα, και είμαστε ακόμα στη μέση του χειμώνα». Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του συστήματος υγείας της Αγγλίας, η ραγδαία ανάπτυξη του μεταλλαγμένου στελέχους σε συγκεκριμένες περιοχές έχει προκαλέσει το πρόβλημα.

Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι νοσούν

Στις δηλώσεις του ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε πως 1,1 εκατ. πολίτες στην Αγγλία έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ υποστήριξε πως στη Βρετανία έχει εμβολιαστεί το 1,3 εκατ. των πολιτών. Παράλληλα, ανέφερε ότι πάνω από 650.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 έχει εμβολιαστεί στην Αγγλία μέχρι τώρα.

«Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου το υπουργείο Υγείας θα έχει εμβολιάσει τον κάθε έναν από τις τέσσερες ομάδες που είναι σε υψηλή προτεραιότητα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τους εργαζόμενους σε αυτές. Θα εμβολιαστούν και οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής και οι εθελοντές», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιερά Σύνοδος για Θεοφάνεια: Εντός των ναών ο Αγιασμός των υδάτων - «Η Εκκλησία θα τηρήσει τα μέτρα»