ΚΟΣΜΟΣ

Ιρλανδία: Εντοπίστηκαν 3 κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού

Ιρλανδία: Εντοπίστηκαν 3 κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού
AP

Η Ιρλανδία ανέφερε αυτή την εβδομάδα μια αυξανόμενη παρουσία της νέας πιο μεταδοτικής βρετανικής παραλλαγής του κορονοϊού.

Τρία κρούσματα μιας νέας παραλλαγής της COVID-19 που ταυτοποιήθηκε πρόσφατα στη Νότια Αφρική επιβεβαιώθηκαν στην Ιρλανδία και όλα τους συνδέονται άμεσα με πρόσφατο ταξίδι από τη Νότια Αφρική, δήλωσε σήμερα ο αρχίατρος της Ιρλανδίας.

Αξιωματούχοι της υγείας κάλεσαν όλους όσοι ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική πρόσφατα να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες και να υποβληθούν στο διαγνωστικό τεστ το συντομότερο δυνατό. Η Ιρλανδία ανέφερε αυτή την εβδομάδα μια αυξανόμενη παρουσία της νέας πιο μεταδοτικής βρετανικής παραλλαγής του κορονοϊού.

Η Ιρλανδία κατέγραψε επίσης άλλο ένα υψηλό ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων της COVID-19, με 8.248 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία αύξησαν το ποσοστό επίπτωσης ανά 100.000 άτομα τις τελευταίες 14 ημέρες σε 1,088. Οι επικεφαλής δημόσιας υγείας δήλωσαν την Πέμπτη ότι σύμφωνα με τις αρχικές ενδείξεις η εξάπλωση περιορίστηκε λόγω της καραντίνας που εφαρμόζεται στη χώρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παράταση lockdown: Τι παραμένει κλειστό ως τις 18 Γενάρη - Τι ισχύει για λιανεμπόριο, click away