ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Συγκλονίζουν οι πρώτες μαρτυρίες και τα ευρήματα

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία: Συγκλονίζουν οι πρώτες μαρτυρίες και τα ευρήματα
(AP Photo/Tatan Syuflana)

Συγκλονισμένος ο πλανήτης από την συντριβή του αεροσκάφους της Sriwijaya Air στην Ινδονησία.

Η μοιραία πτήση χάθηκε από τα ραντάρ 4 μόλις λεπτά από την απογείωση του σκάφους. Όπως σημειώνουν αυτόπτες μάρτυρες και τοπικά μέσα ενημέρωσης, το Boeing Β737-500 πιθανότατα συνετρίβη στις ακτές της χώρας.

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν 56 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 3 βρέφη και 7 παιδιά.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι Αρχές της χώρας συγκεντρώνουν τις έρευνες σε δύο μικρά νησιά του αρχιπελάγους της Ινδονησίας. Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχουν και τέσσερα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας και περισσότερα από 150 σκάφη του Λιμενικού. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2018 ένα Boeing 737 MAX της ινδονησιακής εταιρεία Lion Air συνετρίβη στα ανοιχτά της Τζακάρτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 189 άνθρωποι.

Οι μαρτυρίες των ψαράδων και τα ευρήματα στη θάλασσα

Ψαράδες που μίλησαν στο CNNi ανέφεραν πως την ώρα που το αεροσκάφος «αγνοούνταν» άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη και ξαφνικά δημιουργήθηκε ένα κύμα. «Άκουσα μια πολύ δυνατή έκρηξη. Νόμιζα πως είναι βόμβα ή πολύ δυνατός κεραυνός» ανέφερε ντόπιος ψαράς, ενώ συνάδελφός του περιέγραψε τον θόρυβο σαν μια «βόμβα που έσκαγε στο νερό». «Ήταν πολύ κοντά μας, τα θραύσματα σχεδόν χτύπησαν το σκάφος μας» δήλωσε ο ψαράς Solihin στο BBC.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, την ίδια στιγμή, πολλοί κάτοικοι της περιοχής, δήλωσαν πως έχουν βρει αντικείμενα τα οποία πιστεύουν πως είναι κομμάτια του αεροπλάνου.

Παράλληλα έχουν αρχίσει να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και οι πρώτες εικόνες που δείχνουν κατοίκους της περιοχής να ανασύρουν κομμάτια που πιθανότατα προέρχονται από το αεροσκάφος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αμάρυνθος: «Πάλεψε για χάρη μου» - Συγκλονίζει ο αδερφός του 24χρονου που βούτηξε για τον σταυρό