ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Τα πρώτα υποβρύχια πλάνα από τα συντρίμμια του Boeing 737-500 που συνετρίβη

Ινδονησία: Τα πρώτα υποβρύχια πλάνα από τα συντρίμμια του Boeing 737-500 που συνετρίβη
AP PHOTO

Δύτες θα προσπαθήσουν σήμερα να βρουν τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροπλάνου που συνετρίβη στη θάλασσα το Σάββατο στην Ινοδνησία.

Οι δύτες θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τις βελτιωμένες καιρικές συνθήκες προκειμένου να εντοπίσουν τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης και τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου του Boeing 737-500 που συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το κυριότερο αεροδρόμιο της Τζακάρτας.

Ήδη μπόρεσαν να ανασύρουν τη μία από τις μηχανές του Μπόινγκ και περισσότερα ανθρώπινα υπολείμματα, ανέφερε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Δύτες έχουν καταγράψει ήδη τις πρώτες υποβρύχιες εικόνες από την περιοχή στην οποία σημειώθηκε η συντριβή του αεροσκάφους με ορισμένα από τα ευρήματα να εντοπίζονται ακόμα και σε βάθος μόλις 23 μέτρων.

Στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση εσωτερικού SJ 182 με προορισμό την Ποντιάνακ, επέβαιναν πενήντα επιβάτες, ανάμεσά τους επτά παιδιά και τρία βρέφη, καθώς και δώδεκα μέλη του πληρώματος.

Το Boeing χάθηκε από τα ραντάρ τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση.

Μέχρι στιγμής τα συντρίμμια που έχουν ανακτηθεί είναι συγκεντρωμένα σε μια σχετικά μικρό υποθαλάσσιο χώρο, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι το αεροσκάφος ήταν άθικτο προτού συντριβεί, σύμφωνα με ερευνητή της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT) της Ινδονησίας.

Τα δυστύχημα ήταν το πρώτο στη χώρα της Ασίας από τον Οκτώβριο του 2018, όταν 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή 737 MAX στη θάλασσα της Ιάβας 12 λεπτά μετά την απογείωσή του, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των χειριστών του να το σώσουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορoνοιός: Το crash test των σχολείων, ο γρίφος του λιανεμπορίου και η ανησυχία των ειδικών