ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροπλάνου Ινδονησία: Η συγκινητική ανάρτηση μίας μητέρας πριν τη μοιραία πτήση

Συντριβή αεροπλάνου Ινδονησία: Η συγκινητική ανάρτηση μίας μητέρας πριν τη μοιραία πτήση
AP

«Αντίο οικογένεια. Πάμε στο σπίτι τώρα» έγραψε η Ratih Windania, λίγη ώρα πριν από τη μοιραία πτήση που συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα ενώ έβγαλε και μία selfie με τα παιδιά της

Η γυναίκα πόσταρε μία φωτογραφία στο Instagram, που ποζάρει χαρούμενη με τα παιδιά της να γελούν ανέμελα.

«Προσευχηθείτε για μας» ζήτησε ο αδερφός της Irfansyah Riyanto που δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία της οικογένειας. Η μητέρα σχεδίαζε να πάρει άλλη πτήση για την επιστροφή της, ωστόσο άλλαξε τα εισιτήρια την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με το Reuters, όπως πολλοί απελπισμένοι συγγενείς, ο Irfansyah έσπευσε στο αεροδρόμιο αργά το Σάββατο. Σήμερα το πρωί εξακολουθούσε να ελπίζει σε καλά νέα για την αδερφή της και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειας. Ανάμεσά του και οι γονείς του.

«Νιώθουμε ανίσχυροι, μπορούμε μόνο να περιμένουμε και ελπίζουμε σε ενημέρωση σύντομα» είπε σε δημοσιογράφους. Όπως εξήγησε, η αδερφή του και τα δύο της παιδιά είχαν κάνει διακοπές τριών εβδομάδων. «Ήμουν αυτός που τους πήγε στο αεροδρόμιο, τους βοήθησε με τα check-in και τα πράγματα. Νιώθω ότι ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα» είπε.

Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά του Boeing 737-500

Παράλληλα, τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing 737-500, εντοπίστηκαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε η ινδονησιακή Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών.

Συντρίμμια του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 62 άνθρωποι, έχουν ήδη μεταφερθεί στην Τζακάρτα. Σύμφωνα με τις αρχές, προέρχονταν από βάθος 23 μέτρων, κοντά σε μια συστάδα νησιών στα ανοιχτά της πρωτεύουσας. Ένα στραβωμένο μεταλλικό αντικείμενο έφερε τα χρώματα της αεροπορικής εταιρείας Sriwijaya Air, μπλε και κόκκινο. Οι αρχές έχουν επίσης ανασύρει ανθρώπινα μέλη και διάφορα ρούχα.

Η αστυνομία ζήτησε από τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος να δώσουν δείγματα DNA ώστε να βοηθήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων. Οι 50 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα ήταν όλοι τους Ινδονήσιοι. Μεταξύ των επιβατών ήταν επτά παιδιά και τρία βρέφη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Τον έσφαξε σε ζωντανή μετάδοση - Άφαντος ο δολοφόνος