ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ απαντά στον Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας το ζητήσει

Η ΕΕ απαντά στον Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας το ζητήσει

Εκπρόσωπος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι θα πρέπει να υιοθετήσει «εποικοδομητική συμπεριφορά».

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο σε δηλώσεις που έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα με τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου.

«Έχουμε ήδη συζητήσει πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία να έχει εποικοδομητική συμπεριφορά απέναντι στα κράτη-μέλη, γιατί η ΕΕ σε πολλές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, την Κύπρο και έχουμε επίσης υπογραμμίσει την ανάγκη να επιλυθούν όλα τα διμερή θέματα και η ΕΕ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για τα κράτη-μέλη μας εάν ζητήσουν στήριξη» ήταν η απάντηση του κ. Στάνο σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Προσέθεσε ότι «εάν η Ελλάδα αποφασίσει ότι χρειάζεται στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση σ' αυτές τις διμερείς συνομιλίες με την Τουρκία, οι Έλληνες εταίροι μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να λάβουν τέτοια στήριξη».

«Μπορώ μόνο να υπενθυμίσω πόσο ισχυρή και πόσο ξεκάθαρη ήταν η ΕΕ στο να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα. Είναι καλό εάν οι ανακοινώσεις και οι προθέσεις μεταφραστούν σε σταθερές πράξεις» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανήθικοι Τούρκοι: Τινάζουν στον αέρα τις διερευνητικές - Αδιανόητες απαιτήσεις στο Αιγαίο