ΚΟΣΜΟΣ

Οι πλημμύρες στη Σερβία εκτοπίζουν χιλιάδες άτομα

Οι πλημμύρες στη Σερβία εκτοπίζουν χιλιάδες άτομα
Η κατάσταση στις πλημμυρισμένες περιοχές της Σερβίας συνεχίζει να είναι δύσκολη, παρά το γεγονός ότι η στάθμη...

Η κατάσταση στις πλημμυρισμένες περιοχές της Σερβίας συνεχίζει να είναι δύσκολη, παρά το γεγονός ότι η στάθμη του ποταμού Δρίνου παρέμεινε χθες το βράδυ σταθερή.

Χιλιάδες κάτοικοι των παρόχθιων περιοχών έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Χίλιοι διακόσιοι άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη Λόζνιτσα, ενώ στις πόλεις Πριγεπόλιε και Μπορντάρβο, 58 άτομα αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούγκ", ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων στο σερβικό υπουργείο Εσωτερικών, Πρέντραγκ Μάριτς.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, 80 μέλη της αρμόδιας υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, μαζί με 700 κατοίκους της περιοχής εργάζονταν πυρετωδώς για την ενίσχυση των αναχωμάτων στη Λόζνιτσα.

Μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης έχουν πλημμυρίσει, ενώ περίπου 200 μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, που έχουν μεταβεί στη Λόζνιτσα, τη Λιουμπόβιγια και το Πριγεπόλιε θα παραμείνουν εκεί έως ότου αρχίσει να πέφτει η στάθμη των νερών.