ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ερντογάν βλέπει… οικονομική ανάπτυξη και προωθεί Συνταγματική Αναθεώρηση

Τουρκία: Ο Ερντογάν βλέπει… οικονομική ανάπτυξη και προωθεί Συνταγματική Αναθεώρηση
AP Images

Στη δική του πραγματικότητα εξακολουθεί να ζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μίλησε για οικονομική ανάπτυξη στην Τουρκία και προανήγγειλε αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας στο άμεσο μέλλον.

Τη στιγμή που η κοινωνία της Τουρκίας στενάζει και οδηγείται σε οικονομική ασφυξία, ο πρόεδρος της χώρας βλέπει ανάπτυξη και κάνει λόγο για θετικά αποτελέσματα και ανάπτυξη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε μετά από συνεδρίαση των κυβερνητικών στελεχών, υποστήριξε πως η χώρα του και η Κίνα είναι οι μοναδικές από την G-20 που θα παρουσιάσουν θετικά αποτελέσματα για το 2020 ενώ ανέφερε πως σύντομα θα προωθήσει το σχέδιό του για συνταγματική αναθεώρηση.

«Πρόσφατες διεθνείς αναλύσεις δείχνουν ότι η Τουρκία και η Κίνα είναι οι μόνες χώρες εντός της G-20 που έχουν τελειώσει το 2020 με θετική ανάπτυξη», σχολίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε πως «Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η τουρκική οικονομία έληξε το 2020 με ανάπτυξη άνω του 1%».

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως είναι έτοιμος για να ανοίξει τη συζήτηση της σύνταξης ενός νέου συντάγματος για την Τουρκία. «Σύντομα, θα μοιραστούμε με το κοινό τη συνολική μελέτη που περιλαμβάνει τη φιλοσοφία, τους στόχους και τις δραστηριότητες των πακέτων μεταρρυθμίσεων», ανέφερε.

Μάλιστα, προειδοποίησε και όσους είναι αντίθετοι με τις επιδιώξεις του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όποιος υποστηρίζει ότι αυτή η χώρα δεν χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις, δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο της Τουρκίας στην παγκόσμια κοινότητα».

«Το συνταγματικό έργο δεν είναι μια επιχείρηση που μπορεί να διεξαχθεί με ονόματα των οποίων η καρδιά είναι αποσυνδεδεμένη από τη χώρα τους υπό τη σκιά εκείνων που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση. Εάν καταλήξουμε σε συναίνεση με τον σύντροφό μας στη Λαϊκή Συμμαχία, μπορούμε να αναλάβουμε δράση για το νέο σύνταγμα την επόμενη περίοδο», τόνισε, θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα και στους πολιτικούς αντιπάλους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε και τη δημιουργία βάσης εκτόξευσης μικρο-δορυφόρων, λέγοντας πως «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη χώρα μας ένα ισχυρό brand στο διάστημα και τις δορυφορικές τεχνολογίες, οι οποίες έχουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων από την επικοινωνία έως την ενέργεια, από την προστασία του περιβάλλοντος έως την αμυντική βιομηχανία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στον Πύργο: Σπαραγμός για την 34χρονη Ελένη - Δεν πρόλαβε να αγκαλιάσει το μωράκι της