ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ιταλία: Πάνω απο 17.000 τα κρούσματα - Στους 343 οι νέοι θάνατοι

Κορονοϊός - Ιταλία: Πάνω απο 17.000 τα κρούσματα - Στους 343 οι νέοι θάνατοι

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤο τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν 17.083 νέα κρούσματα κορονοϊού και 343 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 335.983 διαγνωστικά τεστ, το 5,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 13.144, με 246 θανάτους.

Στις ΜΕΘ της χώρας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα βρίσκονται 38 περισσότεροι ασθενείς, και στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 458 περισσότεροι. Σε ότι αφορά τις περιοχές της χώρας με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (3.762) και ακολουθούν η Καμπανία (2.046) και η Εμίλια Ρομάνια (2.040).

Πριν λίγο, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα παρουσίασε τα νέα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν από τις 6 Μαρτίου, μέχρι τις 6 Απριλίου. «Η γενική αρχή τους είναι ότι η προστασία της υγείας των πολιτών παραμένει κύριος στόχος και προτεραιότητα, για να μπορέσει να ξαναρχίσει και η οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο Σπεράντσα.

Επιβεβαιώνεται ο διαχωρισμός της χώρας σε λευκές, κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες, ανάλογα με την διάδοση του ιού. Και στο εσωτερικό, όμως, των διαφόρων περιφερειών, μπορεί να υπάρξει περαιτέρω διαχωρισμός των περιοχών, ανάλογα με τα επιδημιολογικά κριτήρια .

Σε ότι αφορά τα σχολεία, η κυβέρνηση Ντράγκι αποφάσισε ότι στις κόκκινες ζώνες θα υιοθετηθεί η τηλεκπαίδευση για το 100% των μαθητών. Ο Ιταλός υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι διάφορες παραλλαγές του ιού, προκαλούν ουσιαστική ανησυχία.

«Τα μέτρα μας στοχεύουν στον έλεγχο των μολύνσεων, θα κάνουμε καθημερινή αποτίμηση της πορείας των κρουσμάτων. Βρισκόμαστε ακόμη σε μια φάση της επιδημίας, η οποία δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Καλούμε και πάλι όλους τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα πρόληψης και τους περιορισμούς» τόνισε ο Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Ρομπέρτο Μπρουζαφέρο, από την μεριά του, δήλωσε ότι στις 18 Φεβρουαρίου, συνολικά, η βρετανική παραλλαγή ανιχνεύθηκε στο 54% των κρουσμάτων. Παράλληλα, η βραζιλιάνικη παραλλαγή ανιχνεύθηκε στο 4,3% των κρουσμάτων και η νοτιοαφρικανική στο 0,4%.

«Τα στοιχεία αυτά προκαλούν ανησυχία, τόσο σε σχέση με την μεταδοτικότητα, όσο και στην δυνατότητα ανοσοποιητικής αντίδρασης. Για το λόγο αυτό, σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μεταλλάξεων δημιουργούνται κόκκινες ζώνες και πρέπει να περιοριστούν, όσο γίνεται περισσότερο, οι διαπροσωπικές επαφές», υπογράμμισε ο Μπρουζαφέρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Όπως το Μάρτιο του 2020: Στο «τραπέζι» αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα