ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: H Pfizer θα παραδώσει 200 εκατομμύρια δόσεις το β΄ τρίμηνο

Κομισιόν: H Pfizer θα παραδώσει 200 εκατομμύρια δόσεις το β΄ τρίμηνο
AP PHOTO

Ανακοίνωση για τις παραδόσεις των εμβολίων κορονοϊού της Pfizer εξέδωσε η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Pfizer και BioNTech θα παραδώσουν νωρίτερα 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των δόσεων για το εμβόλιο κορονοϊού του δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε 200 εκατομμύρια.

«Η συμφωνία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να κάνουν χειρισμούς και να καλύψουν τα κενά στις παραδόσεις» έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι το δεύτερο τρίμηνο του 2021 για την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού στα κράτη μέλη. Αυτές οι επιπλέον 10 εκατομμύρια δόσεις που θα παραδοθούν νωρίτερα θα αυξήσουν τον συνολικό αριθμό των δόσεων από Pfizer και Biontech σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια. Αυτά είναι πολύ καλά νέα. Δίνουν τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να κάνουν χειρισμούς και πιθανά να καλύψουν κενά στις παραδόσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία φον ντερ Λάιεν.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση οι δόσεις αυτές θα προέλθουν από τη συμφωνία για παράδοση 100 εκατομμύριων δόσεων από το δεύτερο συμβόλαιο της ΕΕ με Pfizer και Biontech για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παίρνει πάνω του ο Μητσοτάκης για να κερδηθεί το Πάσχα - Οι αποφάσεις που θα πάρει