ΚΟΣΜΟΣ

25η Μαρτίου: Στα γαλανόλευκα η Όπερα του Σίδνεϊ – Δείτε φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Στα γαλανόλευκα η Όπερα του Σίδνεϊ – Δείτε φωτογραφίες
AP

25η Μαρτίου: Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Σίδνεϊ - Στα γαλανόλευκα φωτίστηκε και το δημαρχείο της πόλης.

Στα γαλανόλευκα φωταγωγήθηκε πριν από λίγο το πιο εμβληματικό κτήριο του Σίδνεϊ, η Όπερα, προς τιμήν των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Όπως κάνει γνωστό μέσω Twitter ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα Άρθουρ Σπύρου, στα γαλανόλευκα φωτίστηκε και το δημαρχείο της πόλης.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, σημειώνει πως η ελληνική πόλη της Αυστραλίας, η πρωτεύουσα της Ελλάδας στο εξωτερικό, η πανέμορφη Μελβούρνη ντυμένη στα γαλανόλευκα προς τιμήν των 200 χρόνων από το 1821!

Δείτε φωτογραφίες από το Σίδνεϊ στη Gallery:

«Ζήτω η Ελλάς»

«Θερμούς χαιρετισμούς σε όλους που γιορτάζουν την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας – τα διακόσια χρόνια από τη σύσταση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους» στέλνει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

«Σε αυτή την εθνική ημέρα, συμμετέχω μαζί σας στον εορτασμό αυτού του νέου κεφαλαίου στην επική ιστορία της αρχαίας Ελλάδας. Για χιλιετίες η Ελλάδα έχει δώσει τόσα πολλά στην κόσμο- τη φιλοσοφία και τη δημοκρατία, τις επιστήμες και την αρχιτεκτονική, τις τέχνες, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ένα ρεκόρ επιτευγμάτων που έχει εμπλουτίσει τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι ένα έθνος δεσμευμένο στις ελευθερίες της δημοκρατίας και της ισότητας. Αυτές είναι οι αξίες και οι προσδοκίες που συνδέουν την Ελλάδα με τους φίλους της ανά την υφήλιο» επισημαίνει στην αρχή του μηνύματός του ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Εν συνεχεία, κάνει ειδική αναφορά στους Έλληνες της Αυστραλίας. «Η Αυστραλία είναι ευλογημένη από την τεράστια παρουσία της Ελληνικής Διασποράς. Οι Αυστραλοί ελληνικής καταγωγής έχουν συμβάλλει πάρα πολύ στο έθνος μας, φέρνοντας ενέργεια και ενθουσιασμό για μια καινούρια ζωής σε ένα νέο τόπο. Από τις μεγαλουπόλεις μας έως τις επαρχιακές πόλεις. Από μιλκ μπαρς έως τα εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών. Στην οθόνη έως τις εφημερίδες. Στις αίθουσες συσκέψεων, στα δικαστήρια και στα κοινοβούλια. Οι άνδρες και οι γυναίκες ελληνικής καταγωγής που αποκαλούν την Αυστραλία ως χώρα τους οδηγούν την πρόοδο του έθνους με γνώση και θάρρος. Μοιραζόμαστε μια ιστορία και μια πολιτισμική κληρονομιά. Έχουμε σταθεί ο ένας στο πλευρό του άλλου σε πόλεμο και έχουμε αποζητήσει τις ίδιες ελευθερίες και ειρήνη. Οι δεσμοί μας με αίμα και οικογένεια μάς ενώνουν. Η Αυστραλία είναι η πιο επιτυχημένη και αλληλένδετη πολυπολιτισμική χώρα στην υφήλιο. Το πολυπολιτισμικό μας έργο είναι μια γιορτή της ανθρωπότητας. Στηρίζεται στην καλή θέληση, στη θυσία και ανθεκτικότητα των γενεών. Η ελληνική Διασπορά είναι ένα πολύτιμο μέρος αυτής της ιστορίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σκοτ Μόρισον.

Επίσης, δηλώνει ευτυχής που συμμετέχει μαζί με τον λαό της Ελλάδας και τις οικογένειές τους ανά την υφήλιο, στον εορτασμό αυτού του ορόσημου της ιστορίας του ελληνικού έθνους.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κλείνει το μήνυμά του με τη φράση «Ζήτω η Ελλάς!».

Παγκόσμιος εορτασμός για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση

Σημειώνεται ότι μνημεία αλλά και παγκοσμίου φήμης κτήρια ανά τον κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν στην γιορτή των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Έλληνες πρεσβευτές προχώρησαν σε συμφωνία με τις αρμόδιες Αρχές διαφόρων χορών προκειμένου να προβληθεί και στο εξωτερικό ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η κοσμική ζωή του Βασίλη Γκουρούση και το άγχος που τον πρόδωσε