ΚΟΣΜΟΣ

Διώρυγα Σουέζ: Η απίστευτη θεωρία συνωμοσίας για το "μποτιλιάρισμα" με το πλοίο-ουρανοξύστη

Διώρυγα Σουέζ: Η απίστευτη θεωρία συνωμοσίας για το "μποτιλιάρισμα" με το πλοίο-ουρανοξύστη

Δεκάδες φορτηγά πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο και είδη πρώτης ανάγκης παραμένουν εγκλωβισμένα και στα δύο άκρα της Διώρυγας του Σουέζ. Καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απομάκρυνση του γιγαντιαίου πλοίου που έχει «φράξει» μία από τις πιο πολυσύχναστες πλωτές οδούς στον κόσμο, οι συνωμοσιολόγοι οργιάζουν.

Με μήκος 400 μέτρων, όσο είναι δηλαδή το ύψος του ουρανοξύστη Empire State Building, το «Ever Given» που εκτελούσε δρομολόγιο από την Κίνα προς το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, έχει προκαλέσει…ανησυχητικό πλέον μποτιλιάρισμα στην είσοδο της διώρυγας που συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα.


Tουλάχιστον 150 πλοία με προϊόντα και πετρέλαιο περιμένουν να περάσουν την κλειστή Διώρυγα του Σουέζ, όπου έχει σφηνωθεί το πλοίο με σημαία Παναμά. Το ατύχημα έχει επηρεάσει φορτία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς από το σημείο διέρχεται το 1/3 του θαλάσσιου εμπορίου παγκοσμίως ενώ οι οι αναλυτές οτι θα επηρεαστεί σημαντικά τις τιμές του "μαύρου χρυσού".

Αξιωματούχος της αιγυπτιακής αρχής είπε ότι οι εργαζόμενοι ελπίζουν να μην χρειαστεί να ξεφορτώσουν τα εμπορευματοκιβώτια, γιατί κάτι τέτοιο θα…διαρκέσει εβδομάδες.


«Συγγνώμη» από την εταιρία.

Χαρακτηριστική της παγκόσμιας αναταραχής που έχει προκληθεί, η συγγνώμη από την ιαπωνική ιδιοκτήτρια εταιρεία που απολογήθηκε σήμερα σε όλους, όσοι επηρεάζονται.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε αυτήν την κατάσταση το συντομότερο δυνατό» αναφέρει η σχετική δήλωση.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Αρχών, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πιάστηκε σε ανέμους 40 κόμβων και μια αμμοθύελλα που προκάλεσε χαμηλή ορατότητα και κακή πλοήγηση. Υπάρχουν όμως και άλλες εκδοχές που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.


Η θεωρία συνωμοσίας για το φορτηγό πλοίο


Κι ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού, οι θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο οργιάζουν. Όπως υποστηρίζουν ορισμένοι υποστηρικτές της ανακριβούς και αναξιόπιστης ακροδεξιάς θεωρίας συνωμοσίας QAnon, το φορτηγό πλοίο που προσάραξε στη διώρυγα του Σουέζ, χρησιμοποιείται από την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον για τη διακίνηση παιδιών στο πλαίσιο ενός διεθνούς δικτύου παιδεραστίας.


Ορισμένοι μάλιστα, έφθασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι το Ever Given προσάραξε στη διώρυγα στο πλαίσιο μιας αποστολής διάσωσης κι ότι τα παιδιά απελευθερώθηκαν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Όπως έγραψε το Newsweek οι συνωμοσιολόγοι αυτοί έφθασαν σε ένα…αδιανόητο συμπέρασμα μέσω του ονόματος της διαχειρίστριας εταιρείας του φορτηγού πλοίου, που εδρεύει στην Ταϊβάν, της Evergreen Marine Corporation.


Το κωδικό όνομα που είχαν δώσει οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας στη Χίλαρι, όταν ο σύζυγός της ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν “Evergreen”.Πέραν τούτου το σήμα κλήσης του φορτηγού πλοίου είναι H3RC, που παραπέμπει στα αρχικά της Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον όταν κατέβηκε υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η απίστευτη θεωρία που ξεπερνάει κάθε φαντασία, εμπλέκει με κάποιο τρόπο και το γεγονός ότι η Δευτέρα, που προσάραξε το πλοίο, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, αλλά και την Κίνα.


Τα μέλη της Qanon μέσα από τα κοινωνικά προωθούν απίστευτες θεωρίες σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν με αλλόκοτο τρόπο γεγονότα ανά την υφήλιο. Πολλές από τις θεωρίες της Qanon επικεντρώνονται στην πεποίθηση ότι υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ και αστέρων του Χόλιγουντ μετέχουν σ’ ένα σατανιστικό δίκτυο παιδεραστίας που χρησιμοποιεί την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Wayfair για να διακινεί ανά την υφήλιο παιδιά μέσα σε κοντέινερ που φέρουν την επιγραφή «έπιπλα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η κοσμική ζωή του Βασίλη Γκουρούση και το άγχος που τον πρόδωσε