ΚΟΣΜΟΣ

Κορoνοϊός Ιταλία: Πάνω από 18.000 τα νέα κρούσματα - 326 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κρούσματα Ιταλία
AP

Από την αρχή της πανδημίας covid-19, στην Ιταλία μολύνθηκαν 3.668.264 άνθρωποι και 111.030 έχασαν την ζωή τους

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 18.025 νέα κρούσματα κορονοϊού και 326 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 250.933 διαγνωστικά τεστ, το 7,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες το ανάλογο ποσοστό ήταν 5,9%. Κατά την χθεσινή ημέρα, τα περιστατικά ήταν 21.261, με 376 νεκρούς.

Από την αρχή της πανδημίας covid-19, στην χώρα μολύνθηκαν 3.668.264 άνθρωποι και 111.030 έχασαν την ζωή τους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας σήμερα βρίσκονται 11 λιγότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 57 λιγότεροι.

Σε ότι αφορά τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, πρώτη σε κρούσματα είναι η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης (1.165) και ακολουθούν εκείνες της Ρώμης (1.075) του Μιλάνου (751) και του Τορίνο (745).

Παράλληλα, ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη ευλογία του Urbi et Οrbi (προς την πόλη και την Οικουμένη) αμέσως μετά τη λειτουργία του Πάσχα των Καθολικών στο Βατικανό, θέλησε να αναφερθεί και πάλι στη δοκιμασία της πανδημίας του νέου κορονοϊού και στα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα.

«Ο Χριστός που αναστήθηκε σημαίνει ελπίδα για όσους υποφέρουν, ακόμη, λόγω της πανδημίας, για τους αρρώστους και για όσους έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο. Ο Κύριος ας τους προσφέρει παρηγοριά και ας στηρίξει το έργο γιατρών και νοσοκόμων», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Σε ό,τι αφορά, δε, το δικαίωμα πρόσβασης στα εμβόλια, πρόσθεσε: «Όλοι, και ιδίως οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι, χρειάζονται βοήθεια και δικαιούνται να λάβουν τις αναγκαίες θεραπείες. Κάτι που γίνεται ακόμη σαφέστερο την περίοδο αυτή, κατά την οποία καλούμαστε όλοι να καταπολεμήσουμε την πανδημία. Μια περίοδο στην οποία τα εμβόλια αποτελούν ένα απαραίτητο μέσο στον αγώνα αυτό. Στο πνεύμα ενός "διεθνισμού των εμβολίων" καλό είναι, κατά συνέπεια, όλη η διεθνή κοινότητα να καταβάλει κοινή προσπάθεια ώστε να ξεπερασθούν οι καθυστερήσεις στην παράδοση των σκευασμάτων αυτών και να γίνουν κτήμα όλων, με ιδιαίτερη αναφορά στις ασθενέστερες οικονομικά χώρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρή 16χρονη από κορονοϊό - Τη μετέφερε η μητέρα της στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις της