ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ένας παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινές σφαίρες

Μέση Ανατολή: Ένας παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινές σφαίρες

Ένας Παλαιστίνιος που επέβαινε σε αυτοκίνητο σκοτώθηκε, ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε, από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «απέτρεψε επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου ως όπλου», χωρίς να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει τον θάνατο του Παλαιστίνιου.

Σε οδόφραγμα που στήθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής «επιχείρησης» στην Μπιρ Ναμπάλα, στρατιώτες είδαν ένα όχημα «να αναπτύσσει ξαφνικά ταχύτητα προς την κατεύθυνση άλλης ομάδας στρατιωτών, κατά τρόπο ο οποίος έθετε τη ζωή τους σε κίνδυνο» κι αντέδρασαν «ανοίγοντας πυρ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος υπέκυψε αφού «τραυματίστηκε στο κεφάλι από πραγματικές σφαίρες στην Μπιρ Ναμπάλα (...) και η σύζυγός του τραυματίστηκε από σφαίρες στην πλάτη». Σύμφωνα με το παλαιστινιακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα, ενώ το ζευγάρι επέβαινε «σε αυτοκίνητο».

Το θύμα ονομαζόταν Οσάμα Σίντκι Μανσούρ, ήταν 42 ετών και καταγόταν από χωριό κοντά στην Ιερουσαλήμ, είπαν πηγές από την περιοχή στο WAFA.Το πρακτορείο είχε αναφερθεί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινούς στρατιώτες στον τομέα της Μπιρ Ναμπάλα το βράδυ χθες Δευτέρα.

Ο ισραηλινός στρατός κατέχει την παλαιστινιακή Δυτική Όχθη από τον πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967. Στην περιοχή αυτή ζουν περίπου 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και ανάμεσά τους κάπου 475.000 Ισραηλινοί σε οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.

Σποραδικά καταγράφονται στη Δυτική Όχθη αντιισραηλινές επιθέσεις οι οποίες διαπράττονται πιο συχνά με μαχαίρια από μεμονωμένους νεαρούς Παλαιστίνιους, ενίοτε με τη χρήση αυτοκινήτων, αρκετά πιο σπάνια με πυροβόλα όπλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Για πόσο καιρό παρέχει ανοσία το εμβόλιο - Φόβος για τις ομοιότητες με την γρίπη