ΚΟΣΜΟΣ

Θετική ψήφος στον ελληνικό τουρισμό: Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

mnimeio akropolis athens

Αυξημένη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα από Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία. Τι αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού για τη θερινή περίοδο.

Στο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού από τις 14 Μαΐου χωρίς υποχρεωτική καραντίνα αναφέρεται το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv: «Η ελπίδα για ξέγνοιαστα ταξίδια το καλοκαίρι είναι και πάλι μεγάλη. Για όσους αγαπούν τον ήλιο και τη θάλασσα η Ελλάδα είναι το κατάλληλο μέρος.

Σύντομα η χώρα θα καταργήσει την καραντίνα για τους ταξιδιώτες ανοίγοντας τις πύλες της στους τουρίστες. Υπό μια προϋπόθεση». Αυτή δεν είναι άλλη από τον εμβολιασμό ή τη διενέργεια τεστ κορονοϊού PCR. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι εκτός από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν και για ορισμένες άλλες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Σερβία, ενώ ήδη διμερής συμφωνία έχει υπογραφεί με το Ισραήλ.

Το n-tv παρατηρεί: «Από τις αρχές του έτους η ελληνική κυβέρνηση πιέζει για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού σε επίπεδο ΕΕ. Στόχος είναι να σωθεί ο ελληνικός τουριστικός τομέας, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες εκπροσωπεί το ένα πέμπτο του ελληνικού ΑΕΠ (…) Η Κομισιόν έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα και επιδιώκει να καταστήσει τα ταξίδια και πάλι δυνατά το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι με τη βοήθεια ενός "πράσινου πιστοποιητικού". Αυτό θα αποδεικνύει εμβολιασμούς, αρνητικά τεστ κορωνοϊού ή προηγούμενη ασθένεια με κορονοϊό».

Από την πλευρά της η ιστοσελίδα Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) σημειώνει αναφορικά με τον ελληνικό τουρισμό φέτος το καλοκαίρι:

«Κανένας άλλος τουριστικός προορισμός δεν είναι τόσο ελκυστικός προς το παρόν για τους Γερμανούς που θέλουν να πάνε διακοπές όσο η Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας έρευνών αγοράς για τον τομέα του τουρισμού Travel Data + Analytics, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021. Ακολουθούν η Ισπανία και η Τουρκία. Την τάση αυτή επιβεβαιώνει και ο όμιλος Tui. Tαξιδιωτικοί πράκτορες από την Αυστρία και την Ελβετία αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα. Ένας από τους πιθανούς λόγους είναι ότι η Ελλάδα μέχρι τώρα έχει διαχειριστεί την πανδημία σχετικά καλά».

Πηγή: DW

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Κυψέλη: Έγκυος η γυναίκα που καταγγέλλει επίθεση με καυστικό υγρό