ΚΟΣΜΟΣ

H βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στα καθήκοντά της τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του Φίλιππου

Βασίλισσα Ελισάβετ πρίγκιπας Φίλιππος
Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος (φωτογραφία αρχείου)
AP PHOTO

Στα καθήκοντά της επέστρεψε η βασίλισσα Ελισάβετ μόλις τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

Στα καθήκοντά της επέστρεψε η βασίλισσα Ελισάβετ τέσσερις ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου.

Η πρώτη τελετή στην οποία έδωσε το «παρών» η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν αυτή της αποχώρησης του πλέον υψηλόβαθμου μέλους του προσωπικού του παλατιού.

Η τελετή που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Ουίνδσορ ήταν αφιερωμένη στην αποχώρηση του Γουίλιαμ Πιλ από τη θέση του Lord Chamberlain.

Ο Lord Chamberlain είναι αυτός που οργάνωσε τις λεπτομέρειες για την κηδεία του Φίλιππου, η οποία έχει πάρει την ονομασία Operation Forth Bridge.

Ο Πιλ είχε ήδη παραδώσει τα «σκήπτρα» του στον διάδοχό του, τον πρώην επικεφαλής της ΜΙ5, Άντριου Πάρκερ, μια εβδομάδα πριν τον θάνατο του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Πιλ ήταν στη θέση αυτή τα τελευταία 14 χρόνια με τον Πάρκερ να καλείται να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από την 1η Απριλίου.

Μόνη της στην εκκλησία η Ελισάβετ;

Εντωμεταξύ μεγάλη είναι η συζήτηση τις τελευταίες ώρες στη Βρετανία για το αν θα είναι κάποιος δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της τελετής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το Σάββατο.

Κι αυτό γιατί οι κανόνες για τον κορονοϊό που ισχύουν στη Βρετανία προβλέπουν ότι όσοι βρίσκονται σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να κρατάνε δύο μέτρα απόσταση από οποιονδήποτε δεν είναι μέλος του νοικοκυριού του.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, επομένως, δεν μπορεί να έχει κάποιον δίπλα της από τη στιγμή κατά την οποία δεν ζει μόνη της.

Η πιθανότερη εκδοχή, πάντως, σύμφωνα με τον Guardian, είναι ότι κάποιο μέλος του προσωπικού από το παλάτι του Ουίνδσορ θα σταθεί δίπλα στη βασίλισσα μέσα στην εκκλησία.

Συνολικά στον ναό την ώρα της κηδείας μπορούν να βρίσκονται μέχρι 30 άτομα που θα πρέπει να φοράνε μάσκα χωρίς να επιτρέπεται να ψέλνουν τους ύμνους.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους λόγω κορονοϊού μόνο ένας μπορεί να ψάλλει και κατ’ εξαίρεση ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί στα τρία άτομα αν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας προχωρούν με τις πρόβες για την κηδεία στην οποία θα συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από το Πολεμικό Ναυτικό, τους πεζοναύτες, τον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μεταφερθεί με ένα ειδικά μετασκευασμένο Land Rover το οποίο σχεδίασε ο ίδιος για αυτή την περίσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: «Αυτογκόλ» των Γάλλων – Η ενδιάμεση λύση «τορπιλίζει» την πρόταση για τις Belh@rra