ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Ρωσία: Η Ουάσινγκτον θέλει «πράξεις και όχι λόγια» για την αποχώρηση από τα ουκρανικά σύνορα

ΗΠΑ - Ρωσία: Η Ουάσινγκτον θέλει «πράξεις και όχι λόγια» για την αποχώρηση από τα ουκρανικά σύνορα

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν «πράξεις» και όχι «λόγια» εκ μέρους της Ρωσίας, μετά την ανακοίνωση ότι ξεκινά η απόσυρση των στρατιωτικών μονάδων που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση (…) σε στενό συντονισμό» με τις ουκρανικές αρχές και τους άλλους συμμάχους των ΗΠΑ.

«Ακούσαμε την ανακοίνωση που έκανε η Ρωσία, ότι θα ξεκινήσει να αποσύρει τους στρατιώτες της από τα σύνορα με την Ουκρανία, ακούσαμε τα λόγια αυτά, τώρα αυτό που περιμένουμε είναι οι πράξεις», σημείωσε. «Θα διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα τηρήσει τη δέσμευσή της», πρόσθες ο Πράις.

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι από αύριο θα ξεκινήσει η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έτοιμος να δεχτεί «οποιαδήποτε στιγμή» τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να μιλήσουν για τις διμερείς σχέσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συντασσόμαστε με την Επιτροπή - Αισιόδοξος για ανάκαμψη μετά την πανδημία