ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εντοπίστηκαν 55 νέα κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού

Κορονοϊός Βρετανία
ASSOCIATED PRESS

Με την Ινδία να προστίθεται στην «κόκκινη λίστα» ταξιδιών, η Βρετανία εντόπισε 55 ακόμη κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού

Η Βρετανία εντόπισε 55 ακόμη κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού, γνωστή ως B.1.617, σύμφωνα με τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αρχή δημόσιας υγείας (PHS), καθώς η Ινδία προστίθεται από αύριο Παρασκευή στην βρετανική κόκκινη λίστα των χωρών που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Στη χώρα έχουν εντοπιστεί συνολικά 132 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα της παραλλαγής B.1.617. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Ινδία θα προστεθεί στην κόκκινη λίστα, γεγονός που σημαίνει ότι οι αφιχθέντες θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Επίσης έχουν καταγραφεί 70 ακόμη κρούσματα της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του ιού, γνωστή ως B.1.351, την εβδομάδα που έληξε στις 21 Απριλίου, δήλωσε η PHE.

Τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα έδειξαν ότι ο κορονοϊός δεν αποτελεί πλέον την κύρια αιτία θανάτου στην Αγγλία και την Ουαλία τον Μάρτιο, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες.

Οι κύριες αιτίες θανάτου στην Αγγλία είναι η άνοια και οι ασθένειες που συνδέονται με το Αλτσχάιμερ και στην Ουαλία η ισχαιμική καρδιοπάθεια.

Μέχρι σήμερα συνολικά 33,26 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει μια δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ 11,2 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.729 κρούσματα και 18 θάνατοι που συνδέονται με την νόσο.

Παράλληλα, με φυσική παρουσία 4.000 ατόμων θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα η τελετή απονομής των βρετανικών μουσικών βραβείων BRIT Awards. Θα είναι η πρώτη ζωντανή εκδήλωση με φυσική παρουσία κόσμου σε εσωτερικό χώρο μετά από περισσότερο από ένα χρόνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα στο χωριό: Μπλόκα σε διόδια και «ΕΡΓΑΝΗ» - Τσουχτερά τα πρόστιμα