ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Ρωσία

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Ρωσία

Ο Αλεξέι Ναβάλνι και ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα μετά τη σύλληψή τους στη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, στους Ναβάλνι, γνωστός μπλόγκερ και Ουντάλτσοφ, αρχηγό του Μετώπου της Αριστεράς, αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο που θα φτάνει τα 2.000 ρούβλια (περίπου 51 ευρώ) για παραβίαση των κανόνων διοργάνωσης μια δημόσιας συγκέντρωσης.

Επιπλέον, ο Ιλία Ιάτσιν, ένας από τους ηγέτες του κινήματος Solidarnost της αντιπολίτευσης, ο οποίος επίσης συνελήφθη στην διαδήλωση ενδέχεται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 15 ημερών για ανυπακοή στις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Και τα τρία ηγετικά στελέχη της ρωσικής αντιπολίτευσης, τα οποία συνελήφθησαν στη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, στην οποία είχαν συγκεντρωθεί 20.000 άνθρωποι, θα παραστούν σήμερα στο δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση ζητεί την ακύρωση των εκλογών, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής ο Πούτιν με ποσοστό 63,60%, ενώ παρατηρητές του ΟΑΣΕ κατήγγειλαν σημαντικές παρατυπίες στην διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.