ΚΟΣΜΟΣ

Κάνιε Γουέστ: Έσπασε το ρεκόρ σε δημοπρασία για αθλητικά παπούτσια – Ξεπέρασε και τον Μάικλ Τζόρνταν

Κάνιε Γουέστ
AP PHOTO

Ένα διαφορετικό ρεκόρ κατέχει εδώ και λίγες ημέρες ο Κάνιε Γουεστ καθώς αθλητικά του παπούτσια πουλήθηκαν για μια εξωφρενική τιμή σε δημοπρασία

Κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία για αθλητικά παπούτσια έσπασε ζευγάρι που φορούσε ο Κάνιε Γουέστ το 2008.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ειδικά σχεδιασμένων Nike τα οποία ο διάσημος τραγουδιστής φόρεσε για να τραγουδήσει τα Hey Mama και Stronger στην τελετή των βραβείων Γκράμι το 2008.

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s τα παπούτσια που ο Κάνιε Γουέστ «βάφτισε» ως Grammy Worn Nike Air Yeezy 1 πουλήθηκαν για 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Αγοραστής είναι η Rares μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ειδικεύεται στην αγοραπωλησία αθλητικών υποδημάτων.

Πρόκειται για το υψηλότερο χρηματικό ποσό που έχει δοθεί για αγορά αθλητικών υποδημάτων με το συγκεκριμένο ζευγάρι παπουτσιών να είναι το πρώτο που σπάει το «φράγμα» του 1 εκατ. δολαρίων.

Τα παπούτσια νο 45-46 σχεδιάστηκαν από τους Γουέστ και Μαρκ Σμιθ, είναι κατασκευασμένα από απαλό μαύρο δέρμα και έχουν ειδικό διάκοσμο στο επάνω τους τμήμα. Φέρουν την ειδική υπογραφή «Υ» στη γλώσσα με ειδικά κορδόνια.

Παπούτσια Κάνιε Γουέστ
Για αυτά τα παπούτσια του Κάνιε Γουέστ δόθηκαν 1,8 εκατομμύρια δολάρια

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 2020 σε δημοπρασία του οίκου Christie’s σε μια τιμή τρεις φορές κάτω από αυτή στην οποία «έκλεισε» η συμφωνία για τα αθλητικά του Κάνιε Γουέστ.

Τότε είχαν δοθεί 615.000 δολάρια για ένα ζευγάρι Jordan 1s του 1985 τα οποία φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν όταν έσπασε μια μπασκέτα σε αγώνα προετοιμασίας στην Ιταλία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα που τριπλασίασε το σχετικό ρεκόρ. Η συμφωνία αποτυπώνει το μέγεθος της κληρονομιάς του Κάνιε ως ενός εκ των πιο επιδραστικών σχεδιαστών για παπούτσια και ρούχα της εποχής μας, αλλά και της φίρμας Yeezy που έχει μετατραπεί σε τιτάνα στον χώρο της μόδας» δήλωσε ο επικεφαλής των δημοπρασιών για μοντέρνα συλλεκτικά είδη του οίκου Sotheby’s, Μπραμ Γουάτερ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.