ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτέλεσε αξιωματούχο επειδή διάλεξε κινεζικό εξοπλισμό για νοσοκομείο

Κιμ Γιονγκ Ουν

Στην εκτέλεση ενός κρατικού αξιωματούχου προχώρησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν επειδή διάλεξε κινέζικο εξοπλισμό για νοσοκομείο της Πιονγιάνγκ

Στην προσφιλή στον ίδιο διαδικασία της εκτέλεσης προσέφυγε για άλλη μια φορά ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να τιμωρήσει έναν κρατικό αξιωματούχο επειδή επέλεξε κινεζικό εξοπλισμό για νοσοκομείο της Πιονγιάνγκ.

Τα θεμέλια του εν λόγου νοσοκομείου είχε βάλει ο ίδιος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας τον περασμένο Μάρτιο απαιτώντας το έργο να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες.

Η προθεσμία, όμως, εξέπνευσε χωρίς να υπάρξουν εγκαίνια με τις φήμες να μιλούν για ένα άδειο κτήριο χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Νοσοκομείο Βόρεια Κορέα
Αυτή είνα η μακέτα του νοσοκομείου που θέλει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήθελε το νοσοκομείο να εξοπλιστεί με ευρωπαϊκά μηχανήματα με τις πληροφορίες της εφημερίδες Daily NK της Νότιας Κορέας, να αναφέρουν ότι ο αξιωματούχος που εκτελέστηκε προωθούσε την αγορά κινεζικών προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο αξιωματούχος ήταν στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών, ηλικίας περίπου 50 ετών και ήταν υπεύθυνος για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές.

Για τον ίδιο λόγο απολύθηκε και ένα στέλεχος του υπουργείου Υγείας το οποίο, όμως, απέφυγε την εκτέλεση.

Αυτό που φέρεται να εξόργισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ότι το συμβόλαιο υπογράφηκε χωρίς να δώσει ο ίδιος την έγκριση.

Το πρόβλημα που τελικά αποτέλεσε αφορμή για να εκτελεστεί ο αξιωματούχος, προκλήθηκε λόγω του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα καθιστώντας δύσκολη την προμήθεια μηχανημάτων από ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.435 νέα, 73 θανάτους και 817 διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ