ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος G7: Κρούσματα κορονοϊού στην ινδική αντιπροσωπεία -Σε απομόνωση ο ΥΠΕΞ της χώρας

Σύνοδος G7: Κρούσματα κορονοϊού στην ινδική αντιπροσωπεία -Σε απομόνωση ο ΥΠΕΞ της χώρας

O Iνδός υπουργός Εξωτερικών τέθηκε σε απομόνωση και θα λάβει μέρος ψηφιακά στη Σύνοδο των επτά πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών του κόσμου. Το μέτρο λαμβάνεται προληπτικά καθώς δύο απο τα μέλη της ινδικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται το Λονδίνο για το «ραντεβού» των 7 ισχυρών διαγνώστηκαν με κορονοϊό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας που βρίσκεται στο Λονδίνο για τη συνάντηση της Ομάδας των 7 θα απομονωθεί, καθώς ενημερώθηκε ότι ίσως έχει εκτεθεί σε κορωνοϊό, ανέφεραν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της ινδικής διπλωματίας Σουμπραμανιάν Τζαϊσανκάρ θα λάβει μέρος στις συζητήσεις ψηφιακά, οπως ενημέρωσαν οι Βρετανοί τονίζοντας οτι λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

«Ενημερώθηκα χθες το απόγευμα για το ενδεχόμενο έκθεσής μου σε θετικά κρούσματα Covid-19», δήλωσε ο Ινδός ΥΠΕΞ μέσω twitter.

«Για προληπτικούς λόγους αλλά και για την αασφάλεια των άλλων, αποφάσισα να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ψηφικά. Αυτό θα ισχύσει και για τη σημερινή συνάντηση της G7 » ανέφερε.

Το δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι υπήρχαν δύο κρούσματα της Covid-19 μεταξύ την ινδικής αντιπροσωπείας. Παρά τα καθησυχαστικά μηνύματα των διοργανωτών, η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού ίσως προκαλέσει προβλήματα στη διήμερη εκδήλωση που φιλοξενείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει το Βloomberg.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Τότε θα έχουμε 75-80% πλήρως εμβολιασμένων -Τι ποσοστό ανοσίας υπάρχει;