ΚΟΣΜΟΣ

«Λίφτινγκ» στο Μπάκιγχαμ; Η Κέιτ και ο Γουίλιαμ γίνονται youtubers και η Βασίλισσα «λανσάρει» μπύρα

Kate - William
ASSOCIATED PRESS

Στο δρόμο που χάραξαν η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι φαίνεται πως βαδίζουν η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ που ανακοίνωσαν τη δημιουργία του επίσημου καναλιού τους στο Youtube. Την ίδια ώρα η Βασίλισσα Ελισάβετ λανσάρει τη δική της μπύρα.

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι το Μπάκιγχαμ κάνει δειλά και μάλλον...αμήχανα βήματα εκσυγχρονισμού μετά τις τελευταίες αναταράξεις που προκάλεσαν στη μοναρχία το διαζύγιο με τους Σάσεξ αλλά και ο θάνατος του πρίγκηπα Φίλιππου.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ έκαναν κανάλι στο Youtube. Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ανακοίνωσαν τη δημιουργία του επίσημου καναλιού τους με ένα βίντεο στο Instagram. Οι δυο τους κάθονται στο καθιστικό τους –χαλαροί και άνετοι- και μιλούν το νέο τους εγχείρημα στα social media.

Η Κέιτ φορά ένα μαύρο ζιβάγκο και ο Γουίλιαμ ένα μπλε πουλόβερ και αστειεύονται για τα βίντεο. Στο Youtube, υπάρχει το πρώτο βίντεο που από τις πρώτες κιόλας ώρες που ανέβηκε συγκέντρωσε χιλιάδες προβολές και likes.

«Παρεμπιπτόντως, να προσέχεις τι λές τώρα», λέει ο Γουίλιαμ στην Κέιτ δείχνοντας την κάμερα. «Επειδή αυτοί οι τύποι μας μαγνητοσκοπούν. Η Κέιτ γελάει νευρικά .«Το Ξέρω!» απαντάει προτού ξεκινήσει το υπόλοιπο κλιπ των 25 δευτερολέπτων , ένα μοντάζ με τις επίσημες περιηγήσεις, τους αρραβώνες, τις εκδηλώσεις στις οποίες παρέστη το ζεύγος στο κόκκινο χαλί και κάποια παρασκηνιακά στιγμιότυπα, με φόντο ένα θορυβώδες soundtrack.

Ενώ το teaser που κυκλοφόρησε την Τετάρτη περιλάμβανε λήψεις από ένα προηγούμενο βίντεο, και η βασιλική οικογένεια έχει ήδη κανάλι YouTube, το νέο κανάλι θέλει να προβάλει αποκλειστικά και μόνο το έργο του ζευγαριού "σε βάθος", δήλωσε βασιλική πηγή στο CNN.

Το ζεύγος θα καθίσει πιθανότατα στο θρόνο της Βρετανίας και η ανανέωση του προφίλ του είναι μέρος μίας συνεχιζόμενης διαδικασίας που στην εποχή μας «περνάει» μοιραία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ίντερνετ.

Οργισμένοι οι υποστηρικτές Χάρι-Μέγκαν: «Μην τους αντιγράφετε»

Οι πλέον καχύποπτοι λένε ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ θελουν να ενισχύσουν τις δημόσιες σχέσεις και το προφίλ τους για ελέγχουν οι ίδιοι την εικόνα τους και να συνεργάζονται λιγότερο με τις επίσημες εταιρείες που εκπροσωπούν το παλάτι.

Αλλοι τους καταλογίζουν ότι «ζήλεψαν» την αίγλη του Χάρι και της Μέγκαν και θέλουν να κάνουν ανάλογα – υπό τη σκιά του παλατιού πάντα- ανοίγματα.

«Αυτή η κίνηση δείχνει απόγνωση», «Η συνεχής προσπάθεια να ξεπεράσουν τον Χάρι και τη Μέγκαν είναι λυπηρή», σχολίασαν oρισμένοι στο διαδίκτυο.

Eίναι μία ετεροχρονισμένη απάντηση στη συνέντευξη των Σάσεξ στην Όπρα Γουϊνφρει, λένε.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ξεκίνησε τη δικό της...brand μπύρας

Μία νέα ποικιλία μπύρας δημιουργήθηκε στο...παλάτι, χρησιμοποιώντας τα φυτά που μεγαλώνουν στην ιδιοκτησία της Βασίλισσας στο Sandringham και μάλιστα θα είναι διαθέσιμη στο μαγαζί με τα δώρα του χώρου.

Ειδικότερα, το οργανικό και βραβευμένο κριθάρι της περιοχής θα χρησιμοποιηθεί σε νέα προϊόντα, που κατασκευάζονται από τη Barsham Brewery. Οι Sandringham Beers θα είναι διαθέσιμες σε δύο ποικιλίες και θα πωλούνται για 5,50 δολάρια το μπουκάλι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το παλάτι ασχολείται με την παραγωγή αλκοολούχων ποτών. Το Μπάκιγχαμ πουλάει το δικό του τζιν, στο οποίο χρησιμοποιούνται συστατικά από τον κήπο της Βασίλισσας στο Λονδίνο.

Μάλιστα, στη συλλογή προστέθηκε ένα νέο προϊόν με γεύση αγριο-δαμάσκηνο, που χρηματοδοτεί το Royal Collection Trust, που διατηρεί την προσωπική συλλογή έργων τέχνης της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Πολλοί συνδέουν τη νέα μπύρα με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, ως μια κίνηση της Βασίλισσας να τιμήσει τη μνήμη του συζύγου της, από τη στιγμή που ήταν το αγαπημένο του ποτό, όπως είχε δηλώσει και ο πρίγκιπας Χάρι στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.