ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Πέθανε ο «Μπο», ο σκύλος...σταρ του Λευκού Οίκου - Το συγκινητικό αντίο της οικογένειας

Ομπάμα: Πέθανε ο «Μπο», ο σκύλος...σταρ του Λευκού Οίκου - Το συγκινητικό αντίο της οικογένειας

Συγκινημένη η οικογένεια Ομπάμα αποχαιρέτησε τον «Μπο» τον αγαπημένο σκύλο που τους είχε συντροφέψει σε χαρούμενες και δύσκολες στιγμές στα χρόνια που πέρασαν στο Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε υποσχεθεί στις δύο κόρες του, την Μάλια και την Σάσα, ότι θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα σκύλο μετά τη νίκη του του στις προεδρικές εκλογές το 2008. Και κάπως έτσι ο Μπο, ένας ασπρόμαυρος πορτογαλικός σκύλος του νερού, έκανε την είσοδό του στην οικογένεια.

Τον Απρίλιο του 2009 ο Μπο «πάτησε πόδι» στον Λευκό Οίκο 6 μηνών κουτάβι τότε, ως λενα τρυφερό δώρο για τις δεσποινίδες Ομπάμα, από τον γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι και τη σύζυγό του, Βικτόρια.

Χθες, ο «Μπο» έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο, ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, τονίζοντας τη «γλυκιά και σταθερή παρουσία του στη ζωή μας». «Σήμερα (Σάββατο) η οικογένειά μας έχασε έναν αληθινό φίλο και ένα πιστό σύντροφο», ανακοίνωσε στο Twitter ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος ανήρτησε επίσης φωτογραφίες στις οποίες εικονίζεται με τον σκύλο του καθώς και με τα παιδιά του.

Ο «πρώτος σκύλος» των ΗΠΑ έγινε πολύ γρήγορα διάσημος. Φωτογραφίες του δημοσιεύονταν τακτικά, δεκάδες παιδιά έστελναν γράμματα στο κατοικίδιο του προέδρου, ενώ έγινε ακόμη και βιβλίο. Ο Μπο εμφανιζόταν τακτικά σε εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο, είχε συναντήσει τον Πάπα, είχε επισκεφθεί παιδιά στο νοσοκομείο και…είχε πετάξει με το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One.

Η οικογένεια Ομπάμα αποχαιρέτισε με συγκινητικά μηνύματα τον Μπο. «Χάσαμε έναν πραγματικό φίλο και πιστό σύντροφο», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανάρτηση στο Twitter. «Για πάνω από μία δεκαετία ο Μπο ήταν μια σταθερή, ευγενική παρουσία στις ζωές μας. Χαιρόταν να μας βλέπει στις καλές, στις κακές ημέρες μας και κάθε ημέρα στο ενδιάμεσο».

Και συνέχισε:«Ανεχόταν όλη τη φασαρία που έφερνε η ζωή στον Λευκό Οίκο, γάβγιζε αλλά δεν δάγκωνε, λάτρευε να πηδά στην πισίνα το καλοκαίρι, ήταν ψύχραιμος με τα παιδιά, ζούσε για τα υπολείμματα του δείπνου και είχε υπέροχο τρίχωμα. Ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμασταν και περισσότερα από αυτά που αναμέναμε. Θα μας λείψει πολύ».

Η Μισέλ Ομπάμα στον λογαριασμό της στο Instagram δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα όλης της οικογένειας.

«Ήταν μια σταθερή, καθησυχαστική παρουσία στις ζωές μας», έγραψε η πρώην Πρώτη Κυρία, περιγράφοντας πώς ο Μπο έκανε βόλτα στο γραφείο της ίδιας και του συζύγου της, «σαν να του ανήκει ο χώρος, κρατώντας μια μπάλα στα δόντια του», ενώ σημείωσε πως ο σκύλος βοήθησε το ζευγάρι να συνηθίσει τη νέα ζωή, όταν οι κόρες τους έφυγαν για να σπουδάσουν.

Τα κορίτσια τον ονόμασαν Μπο επειδή τα ξαδέλφια τους είχαν μία γάτα με το ίδιο όνομα, αλλά και γιατί το παρατσούκλι του πατέρα της Μισέλ Ομπάμα ήταν Ντίντλεϊ, από τον μουσικό Μπο Ντίντλεϊ, σύμφωνα με τους New York Times.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο Κορονοϊού: Με ταχύτητα προς την «Ελευθερία» - Σταθερά πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα